Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018


«ΛΑΓΟΣ» Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Με την απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ), για ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε συναδέλφισσα, εργαζόμενη στον κλάδο Πρόνοιας του Νομού , στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, μπαίνει ως «πρωτοπόρος» στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που ψήφισε η κυβέρνηση του, για την εφαρμογή παράλληλων καθηκόντων σε νησιά και ανοίγει τον δρόμο και σε άλλες Περιφέρειες, π.χ. Αιγαίο, να εφαρμόσουν αυτή την άθλια διάταξη που εξοντώνει τους εργαζόμενους.
Χαιρετίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων και την κατάληψη της περιφέρειας επί δύο ημέρες. Χαιρετίζουμε την κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Κεφαλλονιάς από τους εκεί εργαζόμενους της Περιφέρειας με αίτημα προσλήψεις και όχι παράλληλα καθήκοντα. Χαιρετίζουμε τα δεκάδες σωματεία από τη Ζάκυνθο και ολόκληρη την Ελλάδα που στήριξαν με ανακοινώσεις τους την εργαζόμενη.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Περιφερειάρχης Γαλιατσάτος, προχώρησε σε αισχρή επίθεση κατά της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Περιφερειών που συντονίζει τον αγώνα των εργαζομένων κατά της άδικής απόφασης, αλλά και σε ανήθικη επίθεση κατά της ίδιας της εργαζόμενης.   
Η Περιφέρεια προσπαθεί να μπαλώσει τρύπες στις πλάτες των εργαζομένων, αντί να απαιτήσει εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Απαιτούμε:
  •         Την ανάκληση της απόφασης για την μετακίνηση της υπαλλήλου.
  •         Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.


Από τη Διοίκηση