Σελίδες

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2025

ΕΚΖ #52η_ΕΠΕΤΕΙΟΣ_ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Τιμάμε την Επέτειο Συγκέντρωση 17 Νοέμβρη 18:30 π. Νομαρχία

 


Ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, ορόσημο της λαϊκής πάλης, σε μια από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας του λαϊκού μας κινήματος.

Την ίδια στιγμή το εργατικό κίνημα παλεύει για κλαδικές συμβάσεις , για αυξήσεις μισθών, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, δημιουργούμε μέτωπο απέναντι στην ακρίβεια , στην ενεργειακή φτώχεια , στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος , στην υποβάθμιση των σχολειών μας.

Τιμάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν από τη χούντα. Η αλύγιστη στάση αγωνιστών στις εξορίες και τις φυλακές κράτησε αναμμένη τη φλόγα του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ο μαζικός ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που κυριάρχησαν αποτελούν και σήμερα πηγή έμπνευσης για την νεολαία και τον λαό και παρά τις συνεχείς προσπάθειες να καταστεί ένα ανώδυνο σύμβολο, συνεχίζει να συγκινεί μεγαλύτερες και νεώτερες γενιές εργατικών και λαϊκών δυνάμεων ως σύμβολο νέων αγώνων.

Ο Νοέμβρης του 1973 έδειξε ότι οι λαϊκές διαθέσεις δεν είναι παγωμένες. Η μετατροπή της αγανάκτησης σε αντίσταση και πάλη τροφοδοτείται από τα ίδια τα προβλήματα του λαού.

Τιμάμε την επέτειο του πολυτεχνείου την Δευτέρα 17 Νοέμβρη στην π. Νομαρχία στις 18:30 το απόγευμα.

Τιμάμε την αντιδικτατορική πάλη με το δυνάμωμα του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας.

Παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας.

Ενάντια στην πολεμική οικονομία που αξιοποιείται για να παράγεται πολεμικό υλικό, για να σφαγιάζονται οι λαοί.

Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στο νησί μας και πανελλαδικά αποτελούν βήμα καταδίκης των εγκλημάτων της γενοκτονίας από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, βήμα αλληλεγγύης του λαού και της νεολαίας στον Παλαιστινιακό λαό.

Από την Διοίκηση


Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025

Στο δρόμο του Αγώνα 6 Νοέμβρη 10:00 στην πλ. Αγίου Μάρκου. #ΜΑΖΙ_ΜΕ_ΤΟΥΣ_ΜΑΘΗΤΕΣ_ΓΟΝΕΙΣ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 


ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 το πρωί

ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών του νησιού, στο πλαίσιο της πανελλαδικής Ημέρας Μαθητικών Κινητοποιήσεων και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλούν για την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 10.00 π.μ. στην πλ. Αγίου Μάρκου.

Κτίρια σε άθλια κατάσταση πάνω από 30 χρόνων , κανένα καινούργιο σχολείο , γεμίσαμε κοντέινερ.
 Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, στα ειδικά σχολεία, την Παράλληλη Στήριξη, άλλες ειδικότητες, αναπληρωτές. 
Απαράδεκτοι «κόφτες» στο ολοήμερο με θύματα τους μαθητές και τους γονείς. 
Καθαρίστριες συμβασιούχες πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. 
Ελλείψεις σε βασικές ανάγκες λειτουργίας του σχολείου λόγω της υποχρηματοδότησης, που παγιώνεται μετά και την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και καλούνται να πληρώνουν οι γονείς.

Εκπαιδευτικοί κακοπληρωμένοι, χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία, χωρίς εξασφαλισμένη στέγη που αναγκάζονται να ψάχνουν δεύτερη και τρίτη δουλεία για να βγάλουν πέρα.

Στα παιδιά μας αξίζει ένα καλύτερο σχολείο, με καθηγητές στις θέσεις τους από την πρώτη μέρα, σύγχρονα κτίρια και υποδομές, δημιουργικό μάθημα και δραστηριότητες, μόρφωση και προοπτική για όλους και όχι μόνο για όσους αντέχουν οικονομικά οι οικογένειές τους.

Με τις διεκδικήσεις των μαθητών , των εκπαιδευτικών, των γονέων, θα βρεθούμε μαζί στο δρόμο του αγώνα την Πέμπτη 6 Νοέμβρη στις 10:00 στην πλατεία Αγίου Μάρκου.


Απαιτούμε:

Εδώ και τώρα κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία – Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση

Ούτε σκέψη για τριπλές πανελλαδικές.

Να λυθεί εδώ και τώρα η μετακίνηση για τους μαθητές στα σχολεία τους.

Να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών!

Όχι συγχωνεύσεις τμημάτων - 15 μαθητές / τάξη, ειδικά στις Ομάδες Προσανατολισμού Γ' ΓΕΛ.

Επιδιορθώσεις και ελέγχους στα σχολικά κτίρια, στις υποδομές, στα εργαστήρια.

Καμία σκέψη για αποβολή και καταστολή σε μαθητές και σχολεία που αγωνίζονται!

Από τη Διοίκηση

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025

Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ - Εργατικού Κέντρου Πειραιά

 




Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ - Εργατικού Κέντρου Πειραιά 
Τώρα να σταματήσει η δίωξη για την κινητοποίηση ενάντια στη μεταφορά πολεμικού υλικού για τη σφαγή στη Γάζα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει τη νέα απόπειρα τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος διώκοντας αυτή τη φορά τον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά μετά τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις που απέτρεψαν την φόρτωση κοντέινερ με πολεμικό υλικό που είχε προορισμό το κράτος δολοφόνο ώστε να συνεχίσει την σφαγή παιδιών και αμάχων στη Παλαιστίνη.

Η δίωξη έρχεται αμέσως μετά την επιστροφή του προέδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ από αποστολή αλληλεγγύης στη Δυτική Όχθη, όπου μετέφερε το μήνυμα των εργατών του Πειραιά και των συνδικάτων της Ελλάδας προς τον παλαιστινιακό λαό που υποφέρει από την κατοχή, τον λιμό, την πείνα και τους εποικισμούς. 
Πρόκειται για ευθεία επίθεση ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να εκφράζουν έμπρακτα τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη ενάντια στη γενοκτονία που διαπράττει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εταίρος και συνένοχος του κράτους – δολοφόνου στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, στηρίζει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του Ισραήλ. Δεν τολμά καν να ψελλίσει τη λέξη γενοκτονία, ενώ διευκολύνει, με τις στρατιωτικές βάσεις, τις ασκήσεις και τις συμφωνίες συνεργασίας, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.
Αν η ελληνική κυβέρνηση και η «δικαιοσύνη» της έχουν τέτοια πρεμούρα να σέρνουν ανθρώπους στα δικαστήρια, ας ξεκινήσουν από τον κολλητό τους Νετανιάχου, που καταζητείται διεθνώς για εγκλήματα πολέμου. Ας αφήσουν ήσυχους τους εργάτες και τους συνδικαλιστές που στέκονται στο πλευρό των λαών, στη σωστή πλευρά της ιστορίας, που σταματάνε σφαίρες που προορίζονται για τη δολοφονία παιδιών.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του προέδρου του και απαιτούμε:

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να καταργηθεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! 
Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας
στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Από τη Διοίκηση

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2025

ΕΚΖ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ - ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ #ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ_4_ΝΟΕΜΒΡΗ_18_30__ΣΤΟ_ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ




ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ - ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ

Η Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), με τη στήριξη της κυβέρνησης, προχωρά σε μαζικό κλείσιμο άνω των 200 ταχυδρομικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της λεγόμενης "αναδιάρθρωσης" και "εξορθολογισμού" του δικτύου τους, μεταξύ αυτών και τα καταστήματα Μαχαιράδου και Κατασταρίου .

Κάτω από την πίεση των έντονων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η απόφαση να κλείσουν πάνω από 200 καταστήματα των ΕΛΤΑ, η διοίκηση τους ανακοίνωσε πως αναστέλλεται για τρεις μήνες το «λουκέτο» για τα υποκαταστήματα της επαρχίας, ενώ θα προχωρήσει κανονικά για τα αστικά κέντρα. Χωρίς να κάνει πίσω από τα σχέδια «εξορθολογισμού» και «αναδιοργάνωσης» για να μειωθεί το κόστος των ΕΛΤΑ και να γίνουν πιο ελκυστικά για τους «επενδυτές», ανακοίνωσε πως «σε πρώτη φάση» θα κλείσουν μόνο τα καταστήματα που βρίσκονται σε αστικά κέντρα και πρωτεύουσες των νομών της χώρας όπου υπάρχουν και άλλα καταστήματα.

Το Εργατ/κό Κέντρο έγκαιρα είχε προχωρήσει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, προέδρων κοινοτήτων όπως και κατατέθηκε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στο κλείσιμο των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Το καλοκαίρι μάλιστα διοργάνωσε συσκέψεις στο Καταστάρι ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ αλλά και να βρεθεί προσωρινή λύση για το Κέντρο Υγείας στη Καλλιθέα, να στεγαστεί προσωρινά στη περιοχή των Αλυκών. Εκεί τότε παρενέβη ο Βουλευτής της ΝΔ, Ακτύπης , με σκοπό και να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο των συσκέψεων αλλά και να καθησυχάσει τους κατοίκους της περιοχής των Αλυκών ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν θα υποβαθμιστεί η περιοχή τους.

Η λεγόμενη "αναδιοργάνωση" των ΕΛΤΑ έχει ως βασικό αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου και των υπηρεσιών τους, με σοβαρές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το κοινό. Οι αλλαγές αυτές συνοδεύονται από περικοπές θέσεων εργασίας, εντατικοποίηση, μετακινήσεις προσωπικού, ενώ οι πολίτες, ιδιαίτερα στις αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, βλέπουν να αποκόπτονται από απαραίτητες ταχυδρομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των ταχυδρομικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της "απελευθέρωσης" της αγοράς και της αναζήτησης "στρατηγικού επενδυτή" για τα ΕΛΤΑ. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για παράδοση ενός κρίσιμου δημόσιου αγαθού στα επιχειρηματικά συμφέροντα, με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Είναι αποτέλεσμα σχεδιασμών που υλοποιούνται βήμα-βήμα εδώ και πάνω από μια δεκαετία, με τη συνέργεια όλων των κυβερνήσεων. Το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε τροπολογία που άνοιξε τον δρόμο στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, νομιμοποίησε μαζικές απολύσεις, εισήγαγε τις ατομικές συμβάσεις, διέλυσε τον ενιαίο χαρακτήρα των ΕΛΤΑ, άνοιξε τον δρόμο για το σπάσιμο του δικτύου και την παράδοσή του σε εργολάβους. Νωρίτερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοίξει τον δρόμο, ενέταξε τα ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο, ενίσχυσε τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και προώθησε την αποδόμηση της καθολικής υπηρεσίας.

Καλούμε να μην εφησυχάσει κανένας , απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος , να μην κλείσει κανένα κατάστημα, να μην υποβαθμιστούν οι περιοχές.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης 4 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στο Μαχαιράδο , έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Από τη Διοίκηση