Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα

Τη συμμετοχή και τη στήριξή της στην πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας για τη μεγάλη πορεία αγώνα Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας με σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» εκφράζει το ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
Καλεί τα συνδικάτα, τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές να αγκαλιάσουν την κίνηση αυτή, να συμμετάσχουν μαζικά στην πάλη ενάντια στην ανεργία, στον αγώνα για την ουσιαστική στήριξη των άνεργων εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

«Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία στήριξης στον αγώνα της εργατικής τάξης, η οποία μαστίζεται από υψηλή ανεργία που φτάνει 40% Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή . Σήμερα χιλιάδες είναι αυτοί που υποαπασχολούνται ή δουλεύουν με μισθούς για ένα ξεροκόμματο ή κάτω από άθλιες συνθήκες δουλειάς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στα Εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τη μείωση μισθών και μεροκάματων, με νέο συνδικαλιστικό νόμο απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών με στόχο να μονιμοποιήσουν την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Στο Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό, με νέες μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αφαιρώντας το δικαίωμα της σύνταξης από τις νεότερες γενιές. Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση που κατακτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της τάξης μας, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Δίπλα σε αυτά εξαπολύουν καταιγίδα φοροαφαίμαξης του λαού μας, ύψους 14 δισ. ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ΦΠΑ, νέων φόρων.
Το Δ.Σ. του ΕΚΖ καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, της Ζακύνθου, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο και με την συμμετοχή τους την σημαντική ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Σας καλούμε να πορευτούμε σε αυτή τη μεγάλη πορεία στις 03 ΑΠΡΙΛΗ ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ. Ο καθένας με τις δυνάμεις του μια πορεία 10 ημερών γεμάτη, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων διεκδικώντας, με αυτή τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαικών αναγκών.

- ΝΑ συμβάλουμε όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνάμεις του από 10 μέτρα έως 10 ημέρες.
- ΝΑ πορευτούμε σε αυτή την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.
- ΝΑ αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ που μαστίζει κάθε λαϊκή οικογένεια.
- ΝΑ διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων.
Μαζικά, μαχητικά, να δημιουργήσουμε ένα εργατικό λαϊκό τείχος αντίστασης, να πορευτούμε σε αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ στις 3 Απρίλη ενάντια στην ανεργία.


Απαιτούμε - διεκδικούμε:
 • Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
 • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
 • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
 • Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
 • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης».
 •  
 •  
  ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ ,3 έως 10 ΑΠΡΙΛΗ
  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΩΡΕΣ 19:00-21:00 μ.μ.
  ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2695022365 & ΓΟΥΣΕΤΗΣ ΣΑΚΗΣ 6979809311 και ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΞΕΝ/ΛΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠ., ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤ/ΚΟΥ.

  Από τη Διοίκηση