Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου καταδικάζει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό τριών εργαζομένων της ΔΕΗ και μάλιστα τη στιγμή που γινόταν επανασύνδεση του ρεύματος σε επιχειρηματία της Ζακύνθου.

Τόσο η Διοίκηση του Εργατ/κού Κέντρου όσο και τα σωματεία του νησιού, με την παρέμβασή μας, έχουμε κάνει εκατοντάδες επανασυνδέσεις ρεύματος και μεσολαβήσαμε για ρυθμίσεις πληρωμών σε εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Σε καμιά περίπτωση τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες δεν εκφράζουν το λαϊκό κίνημα.


Η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ και η προτροπή για περισσότερες διακοπές ρεύματος δημιουργεί μεγάλη όξυνση στη συντριπτική πλειονότητα του λαού μας, την ίδια στιγμή που γνωστοί επιχειρηματίες – μεγαλοοφειλέτες μένουν στο απυρόβλητο.
Την κατάσταση αυτή τη βιώνουν έντονα και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ με μειώσεις μισθών, χωρίς ρεπό, αμέτρητες ώρες υπερωριών, εντατικοποίηση και μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια, όπως εκφράστηκε και στη τοπική Γενική τους Συνέλευση σήμερα.
Σε όλο αυτό έχει συνδράμει και η ιδιωτικοποίηση κομματιών της ΔΕΗ και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και τη σημερινή με αποτέλεσμα το ρεύμα να μην αποτελεί κοινωνικό αγαθό αλλά παράγοντα κέρδους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με δικαιώματα, παροχές σε ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία.