Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ - ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ

Την ώρα που η κυβέρνηση συντάσει το 4ο μνημόνιο, με νέο πετσόκομα στις συντάξεις και την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας υγείας με τον δημοσιονομικό κόφτη, επέλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να πραγματοποιήσει μια «εμφάνιση» εντυπώσεων στο νοσοκομείο Ζακύνθου.


Δεν μπορεί να βγαίνει λάδι η κυβέρνηση μετά από τόσους μήνες, φέρνει στο ακέραιο την ευθύνη το Υπουργείο, η Διοίκηση του νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ, για το πολύμηνο κλείσιμο των χειρουργείων, και δεν μπορεί να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Στη συνάντησή μας με τον αναπληρωτή υπουργό, στο νοσοκομείο στις 22/3 στον απόηχο της μεγάλης Γενικής Απεργίας της 15/3, ζητήσαμε με έγγραφο υπόμνημα, τα εξής: Να ανοίξουν τα χειρουργεία με ασφάλεια, να δωθεί επιτέλους το πόρισμα των επιστημόνων για το θάνατο της άτυχης Ελένης Αρβανιτάκη.
Καταγγείλαμε στον Υπουργό, ότι στο νοσοκομείο, μια σειρά από επιστημονικά εργαλεία όπως μαστογράφος κ.ά. παραμένουν χρόνια στα κουτιά, ενώ ο μοναδικός αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου χαλάει κάθε 15 μέρες λόγω μεγάλης χρησης και έλειψη συντήρησης.

Καταγγείλαμε την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, την έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς και την έλλειψη αναλώσιμων.
Ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση στο ΕΚΑΒ με γιατρούς και ασθενοφόρα και να μην εκβιάζονται οι γιατροί του νοσοκομείου να αφήνουν την θέση τους στο νοσοκομείο για μεταφορά ασθενών. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πλήρως εξοπλισμένη και με 5 κρεβάτια δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ώρα επειδή δεν κάνουν προσλήψεις προσωπικού. Ετσι και σήμερα


 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : Αμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μοναδας Εντατικής Θεραπείας Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας στο νησί. 

Να δωθεί το πόρισμα για το θάνατο της Ελένης Αρβανιτάκη Το ΕΚΖ, τα σωματεία του νησιού, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους εμπόδιο σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαική πολιτική. 

Εχουμε την δύναμη να αποτρέψουμε αυτά που σχεδιάουν για εμάς. Καλούμε τα σωματεία, τον κάθε εργαζόμενο σε κάθε χώρο δουλειάς να παλέψουν για την επιτυχία της απεργίας 17 Μάη. 
Είναι η απάντησή μας στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – θεσμών – κεφαλαίου. 

 Από τη Διοίκηση