Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΜΑΡΟΥΔΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

                                
Συνάδελφοι – σες,
Δυστυχώς ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό υγείας  σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει το νησί μας. Πρόκειται για μια νεαρή συμπολίτισσα μας που χρήζει  επείγουσας νοσηλείας – θεραπείας.  Το σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να χειρουργηθεί στην Ελλάδα και γι’ αυτό πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου, με ομόφωνη απόφαση του, θα καταθέσει συμβολικά  ένα ποσό  συνεχίζοντας  να αναδεικνύει τα τεράστια ζητήματα στο χώρο της Υγείας και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και απαιτώντας για το κάθε φορά άμεσο ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή να προχωρούν ενέργειες προς άμεση επίλυση και καλεί τα σωματεία μέλη μας, το λαό του νησιού να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους όποιο ποσό μπορούν στο παρακάτω λογαριασμό:


345/005158-60 Εθνική Τράπεζα
ΙΒΑΝ GR8301103450000034500515860
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:  ΜΑΡΟΥΔΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ & ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Συνάδελφοι – σες,
Δυο ζητήματα προκύπτουν με αφορμή και αυτό το σοβαρό περιστατικό .

Το πρώτο έχει να κάνει με τις άθλιες υποδομές, την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και την αδυναμία αντιμετώπισης σε πολύ μεγάλο βαθμό τέτοιων ή παρόμοιων περιστατικών. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν φροντίσει όχι απλά να απαξιώσουν όλες τις βαθμίδες υγείας  αλλά έως και να κλείνουν νοσοκομεία ,  δεν γίνονται προσλήψεις , παράδειγμα και το δικό μας νοσοκομείο που είναι υποστελεχωμένο. Άλλωστε η Υγεία έχει καταντήσει εμπόρευμα και η μέριμνα του κράτους εξαντλείται στη μείωση των κονδυλίων αντί στην ενίσχυση του ευαίσθητου αυτού τομέα.
Δυστυχώς πρέπει να αντιμετωπίζονται σε άλλη χώρα με το χέρι βαθιά στην τσέπη και αν μπορεί να ανταπεξέλθει η κάθε οικογένεια. Η βοήθεια έρχεται από τον απλό κόσμο , από όλους εμάς που με ευαισθησία σκύβουμε πάνω σε κάθε τέτοιο περιστατικό και ο καθένας από το λίγο που μπορεί,  προσφέρει. Και αν δεν φτάσουν τα λεφτά που απαιτούνται;
Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει, μόνο για το νησί μας, γνωστά 5 σοβαρά περιστατικά , άραγε πόσα ακόμη δεν γνωρίζουμε; Πόσες οικογένειες έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση και με πόση δυσκολία κατάφεραν, αν κατάφεραν να φύγουν σε άλλη χώρα για να νοσηλευτούν; Μην ξεχνάμε ότι την τελευταία δεκαετία οι εργαζόμενοι γονατίζουν κάτω από τα βαριά μέτρα της κρίσης και με τον τομέα της Υγείας να πληρώνει επίσης τις συνέπειες.
Το κράτος και το αρμόδιο Υπουργείο όπως και σε όλες τις περιπτώσεις απών. Ποια η μέριμνα για την επίλυση τέτοιας σοβαρότητας περιστατικών; Ακόμη και αν δεν υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο οι προϋποθέσεις για θεραπεία τι μέτρα έχει πάρει για να ανακουφίσει έστω σε ένα βαθμό τις οικογένειες που αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να βρουν το πολυπόθητο, την υγεία τους;
Ως Διοίκηση του Εργατ/κού Κέντρου ζητάμε να καλύπτονται πλήρως τα έξοδα μεταφοράς και χειρουργείων από το αρμόδιο Υπουργείο, όλων αυτών , των αποδεδειγμένα σοβαρών περιπτώσεων, που δεν υπάρχει η δυνατότητα θεραπείας τους στην Ελλάδα γιατί δεν πρέπει να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
                                                                                                                  Από τη Διοίκηση