Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
 Οι εργαζόμενοι στο χώρο του αεροδρομίου ανταποκρίθηκαν θετικά στην περιοδεία στους χώρους του αεροδρομίου από το Εργατ/κό Κέντρο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στην σύσκεψη που διοργανώθηκε.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των εργαζόμενων που είναι:
1. Η εντατικοποίηση της δουλειάς. Σε όλα τα πόστα είναι πολύ μικρός ο αριθμός των εργαζομένων, σε σχέση με τον φόρτο της εργασίας που κάθε χρόνο αυξάνεται, ενώ το διάλλειμα  για πολλούς συναδέλφους  είναι «πολυτέλεια». Και ενώ η εργοδοσία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα χέρια δε φτάνουν πιέζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν 8 ώρες χωρίς ανάσα.
2. Τους μισθούς πείνας. Οι μισθοί 500 και 600 ευρώ που μαζί με τα νυχτερινά και τις Κυριακές φτάνουν μετά βίας τα 700 ευρώ δε φτάνουν για να ζήσει μια οικογένεια, ούτε για να μείνει κάτι στην άκρη για το χειμώνα!
3. Το πενιχρό επίδομα ανεργίας!
4. Τις απλήρωτες υπερωρίες, που για κάποια πόστα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο!
5. Την εποχιακή δουλειά που για τους περισσότερους εργαζόμενους είναι κουτσουρεμένη αφού με την πρώτη μείωση των πτήσεων αρχίζουν οι απολύσεις, με αποτέλεσμα μόνο η μειοψηφία των εργαζόμενων να δουλεύει 6 μήνες!
Οι εργαζόμενοι φάνηκαν ότι στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Σωματείου.
    Έτσι συλλογικά και οργανωμένα να παλέψουμε με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, να παλέψουμε για συλλογικές συμβάσεις στον χώρο του αεροδρομίου, για αυξήσεις μισθών, για μόνιμη εργασία αλλά και να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της εργοδοτικής τρομοκρατίας όπως παράνομες απολύσεις, παραβίαση ωραρίων, απλήρωτων υπερωριών και καταπάτησης δικαιωμάτων.

Από τη Διοίκηση