Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΟΙ ΝΟΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου, συνεδρίασε χθες 8/4 με διευρυμένη σύνθεση με εκπροσώπους από το σύνολο των σωματείων του ιδιωτικού τομέα στο νησί και συζήτησε τις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και την προσπάθεια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) που λειτουργεί σαν μία παράταξη, να επιβάλουν με άθλιες μεθοδεύσεις και νοθείες εργοδότες στα συνδικάτα και διευθυντικούς μηχανισμούς (βλ. Διευθύντρια My Market – χαμογέλα ρε!!) με σκοπό να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου στους εργασιακούς χώρους.
Καταγγέλλουμε ότι οι σύνεδροι στην Ρόδο βρέθηκαν σε καθεστώς τρομοκρατίας με δεκάδες μπράβους να κάνουν ότι θέλουν στο χώρο του ξενοδοχείου μέχρι και ελέγχους ταυτότητας, ενώ 400 σύνεδροι, εργαζόμενοι κ.ά. μπαινόβγαιναν από μια πόρτα 40cm που τη «φρουρούσαν» άνθρωποι της νύκτας και φουσκωτοί.

Προσπάθησαν όπως και στη Καλαμάτα να επιβάλλουν εργοδότες και νόθους μέσα στα συνδικάτα και να κάνουν ένα συνέδριο χωρίς συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων, μόνο να στηθεί μια κάλπη για να πάρουν τα «κουκιά» τους και να επιστρέψουν στις θεσούλες τους.
Ούτε αυτή τη φορά τα κατάφεραν


ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε από το ΔΣ του ΕΚΖ, ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και μπράβους δεν μπορεί να γίνει, ούτε σε καθεστώς τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία εκπροσώπων σωματείων στη σύσκεψη που οργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ το Σαββάτο 13 Απρίλη 11πμ.
   
• Δυναμώνουμε τον αγώνα για "σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών" 
    • Οργάνωση για τον ταξικό εορτασμό και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς



Από τη Διοίκηση