Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΚΟΨΙΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

15 ΗΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ….. 

     Το Δ.Σ. του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου επανέρχεται στο ζήτημα της ηλικιωμένης γυναίκας και της οικογένειας της που της έκοψαν το ρεύμα ενημερώνοντας για τα εξής: Παράλληλα με τη γνωστοποίηση της κατάστασης που βρίσκεται η οικογένεια, το Ε.Κ.Ζ. απευθύνθηκε τόσο στα κεντρικά της ΔΕΗ , μιλήσαμε με τον υπεύθυνο από το γραφείο της Πάτρας (που έχει την ευθύνη για το Νομό μας) και μας απάντησε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μιας και η οικογένεια έχει αλλάξει πάροχο και άρα δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις προηγούμενες οφειλές 
.Aπευθυνθήκαμε επίσης στην Περιφέρεια και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου όπου και από εκεί δεν μπορεί να γίνει τίποτα και η οικογένεια μέχρι σήμερα στερείται του ρεύματος με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινή διαβίωση της. 
 Είναι όμως απαράδεκτο το γεγονός τόσες ημέρες μια οικογένεια με σοβαρά προβλήματα υγείας να παραμένει στο σκοτάδι κα να μην δίνεται, αν μη τι άλλο, η δυνατότητα να ρυθμιστεί το χρέος με τον τρόπο που μπορεί η οικογένεια να το κάνει, άλλωστε πληρώνουν από το υστέρημα τους ότι μπορούν κάθε μήνα. 
 Σε μια περίοδο όπου προωθείται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τέτοια περιστατικά τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αυξηθεί. Αυτή η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων έφερε απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να βυθιστούν ακόμα πιο βαθιά στην ενεργειακή φτώχεια. 
Παράλληλα η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στις εργολαβίες, με άθλιες εργασιακές σχέσεις είναι γεγονός και βέβαια αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για τις ελάχιστες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν και στις περιβόητες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.    
    Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου. Αγαθό που δεν νοείται να το στερείται κανείς σήμερα. 
    Το Δ.Σ. του Εργατ/κού Κέντρου καλεί τα σωματεία μέλη του, τα λαϊκά στρώματα του νησιού, τους εργαζόμενους στην ενέργεια, το επόμενο διάστημα να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική παλεύοντας:
  • για φτηνά τιμολόγια ρεύματος 
  • για δουλειά με δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου 
  • για να μην περάσουν τα σχέδια της περεταίρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ
  •  για εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής λαϊκής κατανάλωσης. 
 Από τη Διοίκηση