Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 19:00 μ.μ.  στην π. ΝΟΜΑΡΧΙΑ




Συνάδελφοι – σες,
   Η ΝΔ  προωθεί «νέο Ασφαλιστικό» ως συνέχεια και κλιμάκωση της επίθεσης διαρκείας στην Κοινωνική Ασφάλιση.
   Το έδαφος έχουν στρώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Στο όνομα πότε της βιωσιμότητας και πότε της δικαιοσύνης όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα επέβαλλαν σαρωτικές αλλαγές στο  ασφαλιστικό σύστημα με καταστροφικά αποτελέσματα για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές συντάξεων και παροχών, απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και απώλεια των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
    Είναι ξεκάθαρο ότι κοινός στόχος όλων των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι η απαλλαγή των εργοδοτών  και του κράτους τους από το «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης και η μετατροπή της σε  ατομική υπόθεση.
Συνάδελφοι - σες,
   Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου. Είναι η ασφάλιση των παιδιών τους. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.
Δυναμώνουμε τη πάλη μας για δημόσια και δωρεάν καθολική Ασφάλιση. Δυναμώνουμε το κοινό μέτωπο απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο που εμποδίζει αυτήν τη δυνατότητα, γιατί δεν συνάδει με την κερδοφορία του.
Το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους μπορεί να το ανατρέψει ο κοινός αγώνας σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα έχει προμετωπίδα  του τη διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 19:00 π. ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Από τη Διοίκηση