Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγέλλουν το ντροπιαστικό ρεσιτάλ αστυνομοκρατίας στο «συνέδριο» - παρωδία

Από τους αστυνομικούς ελέγχους στο «συνέδριο» παρωδίαΑπό τους αστυνομικούς ελέγχους στο «συνέδριο» παρωδία
Το ρεσιτάλ αστυνομοκρατίας στο «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ, καταγγέλλεται από εκλεγμένους αντιπροσώπους μέλη της διοίκησης, αλλά και από την κινητοποίηση που πραγματοποιείται από τα χαράματα έξω από το «Απόλλων» στο Καβούρι.



Συγκεκριμένα, εκτός από την συνολικότερη ισχυρή παρουσία δυνάμεων ΜΑΤ με κλούβες, στην οδό Αγίου Νικολάου υπάρχει αστυνομικός φραγμός με κλούβα. Στο σημείο αυτό γίνεται η διαδικασία εισόδου των αντιπροσώπων στο «Συνέδριο». Υπάλληλοι της ΓΣΕΕ που βρίσκονται μπροστά από το φραγμό κρατούν μια λίστα με ονόματα. Ο αντιπρόσωπος αναφέρει το όνομά του και εφ´ όσον ο υπάλληλος βρίσκει το όνομά του, δίνει τη συγκατάθεση στην αστυνομία προκειμένου να περάσει ο αντιπρόσωπος προς τον χώρο του «συνεδρίου». Ωστόσο στην είσοδο του κτιρίου υπάρχει δεύτερος έλεγχος από την αστυνομία και αφού περάσει τον έλεγχο ο αντιπρόσωπος, τότε εντός του ξενοδοχείου υπάρχουν τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου, όπως στα αεροδρόμια, για την είσοδο στο χώρο.

Πρόκειται για ντροπιαστικές στιγμές για το συνδικαλιστικό κίνημα με αποκλειστική ευθύνη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, του Υπ. Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης. Η διαδικασία φανερώνει ότι πρόκειται για «συνέδριο» - παρωδία και έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Χρήστος Κατσώτης, εκλεγμένος αντιπρόσωπος με τη ΔΑΣ στο Συνέδριο και βουλευτής του ΚΚΕ, είχε καταγγείλει με δήλωσή του ότι, εμποδίζουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μέλη της διοίκησης να περάσουν στο χώρο του Συνεδρίου.

Παράλληλα και πολλά ΜΜΕ, καταγγέλλουν την απαγόρευση εισόδου σε δημοσιογράφους στο «συνέδριο