Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ


 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΓΙΕΟΝΟΜΙΚΩΝ

 ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ 

      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου εκφράζει την  συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των γιατρών και υγειονομικών για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού, εν μέσω πανδημίας. Σε αυτή την κατεύθυνση αντιπροσωπεία  του Διοικητικού Συμβουλίου παραβρέθηκε στην κινητοποίηση σήμερα το πρωί  απαιτώντας μαζί με τους υγειονομικούς την  πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, απέναντι στην πολιτική που αφήνει τον λαό πολλαπλά εκτεθειμένο.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γιατί δεν ενισχύει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού αλλά και μονιμοποιήσεις χιλιάδων εργαζομένων που τους κρατάνε διαχρονικά όμηρους  οι κυβερνήσεις στα νοσοκομεία. Αντί να προχωρήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την απαξιώνει ακόμα περισσότερο. Την ίδια στιγμή η μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία "μίας νόσου" έχει δραματικές συνέπειες για την αντιμετώπιση των λοιπών σοβαρών ασθενειών (όπως ο καρκίνος, χειρουργεία  κ.ά.), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την τσέπη του πληθυσμού που αναγκάζεται να μετακινηθεί εκτός Ζακύνθου και κυρίως σε ιδιωτικές κλινικές.

    Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η 48ωρη πανελλαδική απεργία  των ναυτεργατών σε όλα τα λιμάνια της  χώρας  όπως και στο νησί μας  στην οποία  το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΖ εκφράζει την στήριξή ρου  πραγματοποιώντας και περιοδεία νωρίτερα στα καράβια.

Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και κυβέρνηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στις οργανικές συνθέσεις, στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

 


 
Από τη Διοίκηση