Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ- ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ..

 

Η μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας είναι υπόθεση των εργαζομένων και των Συνδικάτων, όλου του λαού.

    
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κου Κέντρου Ζακύνθου εύχεται στους μαθητές του νησιού μας καλή σχολική χρονιά όπως επίσης στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Δυστυχώς όμως μαζί με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τέταρτο κύμα της πανδημίας όπως και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον τρόπο που τη διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της εδώ και ενάμιση χρόνο. Ειδικότερα τους θερινούς μήνες αντί να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων, υλοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη δομή και το περιεχόμενο λειτουργίας του σχολείου, υλοποιώντας κατευθύνσεις και επιλογές που έχουν σχεδιαστεί εδώ και είκοσι χρόνια και πλευρές τους έχουν προσπαθήσει να υλοποιήσουν και προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το μέλλον που ετοιμάζουν για τους μαθητές μας είναι αποκρουστικό. Η νέα γενιά καλείται να ζήσει σε καθεστώς επιφανειακής μόρφωσης και εφήμερων δεξιοτήτων, ελαστικών εργασιακών σχέσεων, περιβαλλοντικής υποβάθμισης, ανασφάλειας.

Η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που θεωρεί την προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου της χώρας κόστος, που αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η ίδια πολιτική που αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, που αφήνει τα σχολεία στο έλεός τους και μετράει τα πάντα στο ζύγι του "κόστους – οφέλους".

Απαιτούνται εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

  • Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες - 15 μαθητές ανά τάξη.

  • Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

  • Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.

  • Περισσότερα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών.

  • Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε μέσα προστασίας, υλικά και υποδομές.

  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.

Μέτρα στήριξης και επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος!

  • Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.

  • Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων.

  • Όχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δεν θα περάσουν οι ποινές και οι απολύσεις.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!


Από τη Διοίκηση