Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

17 ΝΟΕΜΒΡΗ -19:30 ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 -17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

48 χρόνια μετά από το ξεσηκωμό του πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο,το σύνθημα “ΕΞΩ ΑΙ ΟΙ ΗΠΑ , ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ” γιατί επίκαιρος παραμένει ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου. Η δικτατορία, καθ' όλη την επταετία '67-'74, υπηρέτησε "διά πυρός και σιδήρου" τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε βάρος του λαού. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για τον λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Παραμένει επίκαιρο το σύνθημα “ΨΩΜΊ -ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ “ πολύ δε περισσότερο στις σημερινές συνθήκες που η ακρίβεια είναι στα ύψη , οι μισθοί στα τάρταρα , οι συντάξεις ξεροκόμματα, η πανδημία που είναι σε έξαρση και το σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο, που η Παιδεία δεν υπηρετεί τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μα και η προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, με τους αντεργατικούς και απεργοκτόνους νόμους που όμως το κίνημα θα αφήσει στα χαρτιά. Είναι επίκαιρος πάνω από όλα ο αγώνας και με αυτά τα συνθήματα γιατί ότι μέλλεται να γίνει θα γίνει από εμάς με τους αγώνες και την πάλη μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων, στους νέους και τις νέες της Αντι-ΕΦΕΕ.

Ο λαός με τους αγώνες του και τις θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση, στη μαζικοποίηση και το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος για να μπορούν να υπάρχουν διεκδικήσεις και κατακτήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

19:30 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από τη Διοίκηση