Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

  Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

             Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας σας κάνει γνωστό ότι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και με την αλλαγή του εργολαβικού συνεργείου στην Τεχνική Υπηρεσία Λειτουργίας και Συντήρησης του Νοσοκομείου ο εργολάβος δεν επαναπροσέλαβε εργαζόμενο με την αιτιολογία ότι "δεν τον θέλουν εδώ ", δηλαδή ότι είναι ανεπιθύμητος στο νοσοκομείο λόγω της πολιτικής του δράσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συνεχιστεί η ανανέωση της σύμβασης, αν και το νοσοκομείο μένει με ένα ηλεκτρολόγο λιγότερο στη βάρδια με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Η απόλυση του συναδέλφου γίνεται τη στιγμή  που οι 7 εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία δεν καλύπτουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου, όταν για την ασφαλή του λειτουργία χρειάζονται πάνω από 10 εργαζόμενοι ώστε να καλύπτονται  2πλες βάρδιες στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι της λειτουργίας και συντήρησης.

Η στοχοποίηση του συναδέλφου για την πολιτική του δράση, από όσους "δεν τον θέλουν εκεί", στοχεύει στο να  σωπάσουν οι φωνές που ζητούν τη στελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από τις υπόλοιπες ειδικότητες που συντηρούν το νοσοκομείο.

     Μεγάλες ευθύνες έχει και η Διοίκηση του Νοσοκομείου που  δεν παρεμβαίνει ώστε να στελεχωθεί το νοσοκομείο με όλο το απαραίτητο προσωπικό, αλλά ούτε και για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Αντίθετα κωλυσιεργεί και για το θέμα της επαναπρόσληψης και με αυτή τη στάση  ενισχύει τις καταγγελλόμενες πρακτικές.

      Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου απαιτεί:

     Να επαναπροσληφθεί άμεσα ο συνάδελφος, να επιστρέψει στο πόστο που ήταν και με τον προηγούμενο εργολάβο.

     Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο τεχνικό μόνιμο προσωπικό που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

     Να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου, με ανθρώπινα ωράρια εργασίας για γιατρούς και νοσηλευτές και να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Το σωματείο μας το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε σειρά δράσεων για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου αλλά και για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

  Καλεί τα σωματεία των Ιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου να πάρουν θέση και να απαιτήσουν την πρόσληψη του συναδέλφου αλλά και την στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό και της Τεχνικής Υπηρεσίας.