Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ →#ΔΕΙΤΕ_ΤΟΝ_81χρονο_ΑΝΑΠΗΡΟ


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Γυρίζει στο σπίτι του ο 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος


Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα, επιστρέφει στο σπίτι του ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος από τα Φλογητά Χαλκιδικής.

Επειτα από έναν διαρκή και μαχητικό αγώνα, με τον λαό της περιοχής στο πλευρό του αλλά και με τη δικαστική μάχη που εξελίσσεται παράλληλα, ο συνταξιούχος που πλειστηριάστηκε το σπίτι του και τον πέταξαν έξω οι νέοι ιδιοκτήτες, φαίνεται να δικαιώνεται. Ο ίδιος δεν εγκατέλειψε τον αγώνα και εδώ και δύο μήνες παραμένει στην αυλή του σπιτιού του, έχοντας τη συμπαράσταση όλου του χωριού αλλά και των φορέων της περιοχής, που στέκονται ασπίδα προστασίας σε κάθε προσπάθεια απομάκρυνσής του.

Χτες στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου εκδικάστηκε η δεύτερη ανακοπή κατά του fund που έβγαλε σε πλειστηριασμό το σπίτι του 81χρονου, ο οποίος ήταν εγγυητής σε δάνειο του γιου του το οποίο ο ίδιος αδυνατούσε να αποπληρώσει.

Η αρχική διαταγή πληρωμής καθίσταται ανενεργή και συνεπώς άκυρη όλη η διαδικασία του πλειστηριασμού και πλέον ο 81χρονος μπορεί να μπει στο σπίτι του.

Tη Δευτέρα 3 Ιουλίου αναμένεται να γίνει νέο δικαστήριο και ο λαός της περιοχής ετοιμάζεται να δώσει και πάλι μαχητικά το «παρών» στο πλευρό του, απαιτώντας οριστική και τελεσίδικη ακύρωση του πλειστηριασμού.


ΣΧΕΤΙΚΑ

Κινητοποιήσεις για την προστασία των λαϊκών κατοικιών, 3 Ιούλη 10πμ στη Cepal και 12μμ στην doValue

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023










ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΗ Cepal 10 πμ και doValue 12μ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ

Η επιτροπή του ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς, καλεί σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών καθώς και φορείς στις γειτονιές της Αθήνας, σε κινητοποίηση στις εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δανείων cepal (Δευτέρα 3 Ιούλη 10πμ σταθμό Φιξ, πεζόδρομο Κουκακίου) και doValue ( Δευτέρα 3 Ιούλη σταθμό ηλεκτρικού Καλλιθέας 12μ).

Συνεχίζεται και εντείνεται η επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά με πιέσεις, εκβιασμούς, παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις των κορακιών, απέναντι σε συνανθρώπους μας που τους έχουν περάσει την θηλιά του χρέους στον λαιμό. Έχουμε χρέος να δώσουμε μαζική και μαχητική απάντηση απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, να γίνουν κουρέματα στο κεφάλαιο και διαγραφή τόκων και πανωτοκίων.

Έχουν ξεσαλώσει οι διαχειριστές κόκκινων δανείων με το νομοθετικό πλαίσιο που νομιμοποιεί την ληστεία και την τοκογλυφία και στοχοποιεί τους οφειλέτες και το οργανωμένο κίνημα, ως κοινούς εγκληματίες.

ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Καλούμε κάθε οφειλέτη που βρίσκεται σε αυτή την θέση ή νιώθει ότι τελικά θα αναγκαστεί να έρθει σε αυτή την κατάσταση να έρθει στην κινητοποίηση, να έρθει σε επαφή με το ΠΑΜΕ με σκοπό να γίνουμε περισσότεροι και δυνατότεροι ώστε να κάνουμε πράξη το σύνθημα: “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

Απαιτούμε:

Την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας

Την διαγραφή μέρος του κεφαλαίου, τόκων και ανατοκισμών

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ