Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

#ΕΚΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου εύχεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καλή σχολική χρονιά με δύναμη και αισιοδοξία. Με προσωπικό και συλλογικό αγώνα για να υλοποιηθούν τα όνειρα και οι ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Αγώνας και διεκδίκηση για αξιοπρεπή ζωή και για ένα σχολείο σύγχρονο και δωρεάν, που πραγματικά θα μορφώνει και θα διαπαιδαγωγεί ισότιμα όλα τα παιδιά.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο νησί μας λίγο πριν το πρώτο κουδούνι είναι χαρακτηριστική με σωρεία προβλημάτων , όπως το μεγάλο θέμα της στέγασης του 2ου Δημοτικού, που η ακαταλληλότητά του δημιουργεί πολυσύνθετα προβλήματα σε 160 μαθητές της πόλης και τις οικογένειές τους που διαμοιράζονται σε 5 σχολεία «προσωρινά», ενώ έχει εξελιχθεί σε κανονικότητα οι προκάτ αίθουσες, παρά την τεράστια ανάγκη νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων, οι μη γενόμενοι επιστημονικοί έλεγχοι για τη στατική επάρκεια και την αντισεισμική θωράκιση των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων, η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού , οι χαμηλοί μισθοί , η έλλειψη στέγης για εκπαιδευτικούς από άλλες περιοχές.

Όσο κι αν προσπαθούν, οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην παιδεία, να ντυθούν με σύγχρονο και δήθεν βελτιωμένο μανδύα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί γνωρίζουν καλά ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία συνεχίζει να υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διημερίδα που διοργανώθηκε από Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Λαγανά και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας που στην ουσία δείχνει την απροκάλυπτη παρέμβαση του ξενοδοχειακού κεφαλαίου σε εκπαιδευτικά ζητήματα, με τη στήριξη της κυβέρνησης και με το μανδύα της κοινωνικής προσφοράς.

Όμως η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων δεν φτιασιδώνεται. Φραγμό σε αυτή τη πολιτική μπορεί να βάλει μόνο το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Καλή σχολική χρονιά με αγώνα για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο σε κτίρια σύγχρονα και ασφαλή, που θα εξασφαλίζουν το απαραίτητο περιβάλλον για ολοκληρωμένη μόρφωση και εκπαίδευση.

Από τη Διοίκηση