Τα «Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης» 11 χρόνια πραγματοποιούν δωρεάν μαθήματα για παιδιά γυμνασίου και λυκείου
Σταθερά στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, στηρίζοντας τη μόρφωση των παιδιών τους, απέναντι στη σωρεία δυσκολιών που αντιμετωπίζουν από τις πολιτικές τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., βρίσκονται τα «Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης», που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, τα οποία, για 11 χρόνια πραγματοποιούν δωρεάν μαθήματα για παιδιά γυμνασίου και λυκείου.
Η πρωτοβουλία των δύο συνδικαλιστικών φορέων, έχει «αγκαλιαστεί» από δεκάδες οικογένειες στο νησί, ντόπιων και μεταναστών, ενώ στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας, μονίμων, αδιόριστων και αναπληρωτών, που συμβάλλουν πραγματοποιώντας μαθήματα για όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας.
Το απόγευμα του Σαββάτου, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοπής πίτας για το 2025 των «Λαϊκών Φροντιστηρίων, στα γραφεία του ΕΚΖ, παρουσία μεταξύ άλλων των προέδρων του συνδικαλιστικού φορέα και της ΕΛΜΕ, Γιώργου Κωνσταντίνου και Φώτη Προβή αντίστοιχα, αλλά και αρκετών συμμετεχόντων μαθητών, καθώς και οικογενειών τους.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε και ο Παύλος Στράνης υπεύθυνος του «Λαικού Φροντιστηρίου».
Στη «ζεστή» εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, αναφορά έγινε στη σημασία των μαθημάτων που διοργανώνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς, τη συμβολή των εκπαιδευτικών, την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την Παιδεία των αναγκών του σήμερα, αλλά και πως η δράση ΕΚΖ και ΕΛΜΕ ενισχύεται για να βοηθηθούν όσες οικογένειες έχουν ανάγκη, με κάλεσμα να δυναμώσει ακόμη περισσότερο αυτή η προσπάθεια.
Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, ότι για τα μαθήματα, αίθουσες διαθέτουν εκτός του Εργατικού Κέντρου, ο ΣΕΠΕ και η ΤΚ Αγ. Κήρυκα, ενώ όλη την υλικοτεχνική υποδομή την έχουν αναλάβει οι συνδικαλιστικοί φορείς.
Με τις ευχές τέλος για καλή επιτυχία, όπως αυτές που έχουν επιτύχει και μαθητές των «Λ.Φ.Α.» στην τριτοβάθμια, αλλά και για αγωνιστική συνέχεια για όλα όσα έχουν ανάγκη οι μαθητές και οι οικογένειές τους, στα παιδιά μοιράστηκαν αναμνηστικά, αλλά και βιβλία των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».