Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες συνταξιούχοι όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Τετάρτη 20-7-16 στις 8.00 μ.μ. στη αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου.


Συνάδελφοι-σες επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή μας ότι με το νόμο-λαιμητόμο, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα έρθει βαρύ πλήγμα και θα μας αγγίζει όλους. Τρίβαμε τα μάτια μας, πριν από λίγες μέρες, όταν είδαμε τις πρώτες περικοπές στις συντάξεις μας λόγω μείωσης του αφορολόγητου ορίου ενώ την ίδια ώρα από 144.000 συναδέλφους μας αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, με στόχο έως το 2019 να το καταργήσουν από όλους.



Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ήδη έχουν μπει στην κλίνη του προκρούστη με στόχο την εξαφάνισή τους, αφού όσοι έχουν εισόδημα, κύριας και επικουρικής, πάνω από 1300 ευρώ, θα δεχθούν άμεση μείωση με τη σύνταξη του Αυγούστου ενώ ταυτόχρονα μπαίνει σε εφαρμογή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που οδηγεί στην πλήρη κατάργησή τους.
Για, δε, τις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις εφαρμόζουν τη μέθοδο του επανυπολογισμού με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου. Με αποτέλεσμα να χωρίζεται η σύνταξη σε δύο τμήματα το ένα ως κύρια σύνταξη και το άλλο ως προσωπική διαφορά, που θα είναι στη διάθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω περικοπή, με βάση τον περιβόητο κόφτη.

Όλα αυτά αποτελούν άμεσες περικοπές, οι οποίες προστίθενται στις έμμεσες, λόγω αύξησης της φορολογίας, λόγω ανατιμήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ. Το έκτρωμα αυτό, παράλληλα, αντί να καταργεί -όπως προεκλογικά είχαν υποσχεθεί στους συνταξιούχους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- κατοχυρώνει και προσθέτονται στις 11 μειώσεις που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με το νόμο αυτό απέδειξαν ότι είναι άξιοι συνεχιστές των αντιλαϊκών πολιτικών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Εξαθλιώνουν συνταξιούχους, εργάτες, λαϊκά στρώματα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, της "άγιας" οικογένειας των πλουτοκρατών που λυμαίνεται τον δημόσιο πλούτο.


Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά και με την υποβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας, με τις περικοπές λειτουργικών δαπανών αλλά και προσωπικού. Απ΄τα πέρυσι που καταγγείλαμε τις ελλείψεις τόσο στα ιατρεία, στο πολυϊατρείο και στο Νοσοκομείο του Νησιού και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, μέσω του εκπροσώπου της, του λαλίστατου υφυπουργού Κου Κοντονή ότι θα παρθούν μέτρα, σήμερα οξύνθηκαν. Όχι μόνο προσωπικό δεν είδαμε αλλά ούτε και τα ελάχιστα δεν έκαναν, όπως τα Ασανσέρ στο πολυϊατρείο του ΠΕΔΥ βασανίζοντας αναπήρους να ανεβαίνουν 3 ορόφους για να επισκεφτούν τα γραφεία του ΚΕΠΑ.
Όλα Αυτά Δεν είναι Τυχαία!! Απαξιώνοντας – Υπονομεύοντας το δημόσιο τομέα Υγείας βάζουν πλάτη για τη γιγάντωση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης και στο χώρο αυτό. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου και παλεύουμε μαζί τους για να καλυφθούν όλες οι Ανάγκες με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης Ιατρικό και άλλο προσωπικό, καθώς και οι άλλες ελλείψεις με επαρκή οικονομική κάλυψη απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Υπάρχουν δυο δρόμοι μπροστά μας.
ή θα υποταχθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, τον εξευτελισμό και το θάνατο
ή θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, παίρνοντας τη ζωή στα χέρια μας.

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ζακύνθου επιλέγει το δρόμο του αγώνα και σας καλεί σε Συγκέντρωση - Συνέλευση για να συζητήσουμε την περαιτέρω δράση μας, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στις 8.00 μ.μ. στη αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου.  Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ κ Ε.Τ.Μ συνάδελφος Παναγιώτης Σοφός.
Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα μίας χούφτας κοινωνικών παρασίτων.


Δεν θα συμβιβαστούμε με μία ζωή χωρίς μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.  
Το Διοικητικό Συμβούλιο