Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 19.30 ΣΤΟ ΕΚΖ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. αποφάσισε, συλλαλητήριο 21 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30 στο ΕΚΖ ενάντια στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με σκοπό ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και σφάξιμο δικαιωμάτων σε βάρος της εργατικής τάξης αλλά και των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των συνταξιούχων κ.ά. 


Με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο διαδηλώνουμε την αντίθεση μας στη βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου, θεσμών, κυβέρνησης που δεν βάζουν όρια στο πως θα τσακίσουν το λαό.

Μόνη τους επιδίωξη η κερδοφορία του κεφαλαίου.  

Σπέρνουν πάλι ψέματα και αυταπάτες!  

Δυναμώνουν ξανά οι εκβιασμοί και οι απειλές. Στο οπλοστάσιο τους επανέρχονται μία-μία όλες οι δοκιμασμένες μέθοδοι εκβιασμού. Βάζουν τους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να μπουν στη μέση των Συμπληγάδων, της δήθεν “καλής” ΕΕ και του “ανάλγητου” ΔΝΤ.

Στον ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.

Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις.

 Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς! Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε τοίχος. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την μικρομεσαία αγροτιά που στα μπλόκα του αγώνα αγωνίζεται απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απέναντι στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας.

 Οι φτωχοί αγρότες που τσακίζονται με τους φόρους, το ψηλό κόστος παραγωγής - τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Την ίδια στιγμή άλυτα παραμένουν στη Ζάκυνθο όλα τα προβλήματα που είχαμε αναδείξει το προηγούμενο διάστημα.

Το νοσοκομείο παραμένει με κλειστά χειρουργεία, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ, ενώ με τα νέα μέτρα θα κληθούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε ζητήματα ιατρικής φροντίδας και φαρμάκων. Στους δρόμους παραμένουν ακόμα τα σκουπίδια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα υγιεινής στους κατοίκους της Ζακύνθου αλλά και στους επισκέπτες.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΗΜΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

Με αυτή την κατάσταση παίρνουμε απόφαση για κλιμάκωση της δράσης μας με την προκήρυξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ στη Ζάκυνθο με ανοικτή ημερομηνία που θα ορισθεί από κοινού με σωματεία και του Δημοσίου τομέα, τον Εμπορικό Σύλλογο, Φαρμακευτικό Σύλλογο, ΟΕΒΕ, αυτοπασχολούμενους στον Τουρισμό κλπ. με σκοπό να νεκρώσουν τα πάντα στη Ζάκυνθο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας στο νησί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Να βρεθεί άμεσα λύση για τα σκουπίδια με ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή των απορριμάτων και λειτουργία των όποιων εγκαταστάσεων διαχείρισης από τις υπηρεσίες του δήμου, με διεκδίκηση και εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονο εξοπλισμό, υποδομές, προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας

 Να γίνουν τώρα απολυμάνσεις στους συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών Καμία αύξηση των τελών 

Από τη Διοίκηση