Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟY


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. με απόφασή του, θα συμμετέχει στο Πανζακυνθινό συλλαλητήριο το  

Σαββάτο 11πμ στην Πλατεία Σολωμού.

 Από την πρώτη στιγμή, το ΕΚΖ, πήρε πρωτοβουλίες για τα τεράστια προβλήματα στην έλλειψη υποδομών που αντιμετωπίζουμε στη Ζάκυνθο, (Νοσοκομείο, απορρίμματα, αντιπλημμυρικά έργα κ.ά.), που τα στερούν από τους Ζακυνθινούς, με την πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. με σκοπό το ξερίζωμα κάθε κοινωνικής παροχής που είχαν κερδίσει οι εργαζόμενοι.


 Με σκοπό την άσκηση πίεσης από το εργατικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, έχουμε συγκαλέσει συσκέψεις φορέων, συναντηθήκαμε με τους γιατρούς του νοσοκομείου, προκηρύξαμε στάσεις εργασίας με σκοπό να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα συλλαλητήρια που διοργανώσαμε από κοινού και με άλλα σωματεία και φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Παρέμβουμε για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με παραστάσεις διαμαρτυρίας γιατί παρότι το νησί είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν προχωράει τίποτα σε έργα, με ευθύνη της κυβέρνησης , της περιφέρειας και του Δήμου.

Αντί λοιπόν, να κάνουν φιέστες στη Ζάκυνθο οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που μαζί με τους προηγούμενους τσακίζουν τους μισθούς και τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και αφήνουν το νησί χωρίς υποδομές να έρθουν ΤΩΡΑ στη Ζάκυνθο οι αρμόδιοι υπουργοί και να δώσουν λύση για τα χειρουργεία και για τα απορρίμματα.

 Είναι επιτακτική η ανάγκη για μόνιμες υποδομές στη Ζάκυνθο για τους χιλιάδες κατοίκους της και για τους επισκέπτες της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας στο νησί.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Να βρεθεί άμεσα λύση για τα σκουπίδια με ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή των απορριμάτων και λειτουργία των όποιων εγκαταστάσεων διαχείρισης από τις υπηρεσίες του δήμου, με διεκδίκηση και εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονο εξοπλισμό, υποδομές, προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας Να γίνουν τώρα απολυμάνσεις στους συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών Καμία αύξηση των τελών

Από τη Διοίκηση