Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΑΥΞΗΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ




Μεγάλη αύξηση τουριστών στο αεροδρόμιο Ζακύνθου, απλήρωτες υπερωρίες για τους εργαζόμενους.

 


    Μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης, στο αεροδρόμιο Ζακύνθου με το ένα ρεκόρ να καταρρίπτει το άλλο, εκατομμύρια τουριστών που φτάνουν στο αεροδρόμιο, και μας λένε για την "ευεργετική" επίδραση που έχει αυτό στη συνολική ανάπτυξη του νησιού... Ακούμε για τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, που κερδίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού και του αεροδρομίου.
    Αυτό που δεν ακούμε όμως είναι για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου: για τους μισθούς των 500 ευρώ για οκτάωρη δουλειά τη μέρα, που επεκτείνεται σε 10ωρα και 11ωρα, τα κομμένα ρεπό, τις απλήρωτες υπερωρίες, για τις ελλείψεις και τον ελαττωματικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό στο διαχωρισμό, στα λεωφορεία, τον έλεγχο, τη μεταφορά αποσκευών και εμπορευμάτων. 
Για κάθε αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μόνο της φόρτωσης ή της εκφόρτωσης αποσκευών πάνω από δύο τόνους αποσκευές περνούν από τα χέρια του κάθε εργάτη! Τις σακατεμένες μέσες και γόνατα, τις ελάχιστες ή και καθόλου μέρες άδειας μες στο καλοκαίρι.
    Δεν ακούμε να λέγεται τίποτα για τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τους πετσοκομμένους μισθούς, που πολλές φορές δίνονται με τη μορφή κουπονιών. Για τις απολύσεις εργαζομένων με το πέρας της αιχμής της τουριστικής περιόδου και το πενιχρό επίδομα ανεργίας!
     Συνάδελφοι, η κατάσταση είναι αφόρητη γιατί δουλεύουμε σε σκληρές απάνθρωπες συνθήκες, 10ωρα και 11ωρα, με 50 βαθμούς Κελσίου, από αεροπλάνο σε αεροπλάνο, από "gate σε gate", πολλές φορές χωρίς ανάσα. Γνωρίζουμε ότι τα αεροπλάνα φεύγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο μας, από το φιλότιμο και τη συνεργασία όλων των εργαζομένων των τμημάτων του αεροδρομίου
     Καλούμε τους συναδέλφους την Τετάρτη 22 Αυγούστου σε ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΣΥΣΚΕΨΗ στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (Ευγενίδου 5) και ώρα 21:00  με σκοπό να οργανωθούμε και να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου.
Από τη Διοίκηση