Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΛΙΓΩΝ


ΠΡΟΣ:

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ -ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Κ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, 
  Στις προσεχείς ημέρες πραγματοποιείται η Δ.Ε.Θ. και η κυβέρνηση και από εκεί επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους , το λαό ότι «μνημόνια τέλος». 
Μετά από τις δηλώσεις Τσίπρα από την Ιθάκη , τύπου νέου Οδυσσέα, με εξαγγελίες για τη νέα εποχή που έρχεται στη χώρα μας θα συνεχίσει την… περιοδεία του έργου της συγκυβέρνησης,  με κενές υποσχέσεις αλλά με την πραγματικότητα για τους εργαζόμενους να είναι ζοφερή αφού θα συνεχιστεί η μείωση των μισθών μας, της σύνταξής μας, της ασφάλισης μας. Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ, όπως και η αυστηρή εποπτεία της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, η εργασιακή ζούγκλα, η φοροληστεία, η υποβάθμιση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής
Ότι καινούργιο υπόσχονται πατάει πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων , των συνταξιούχων, των αγροτών , των μικρών ΕΒΕ, της νεολαίας, των γυναικών.
Παράλληλα τόσο η ΝΔ  όσο και το ΚΙΝΑΛ δεν μας λένε κάτι παραπάνω από ότι και η Κυβέρνηση. Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι οι καυγάδες τους είναι κάλπικοι γιατί κατά τα άλλα αναδεικνύεται η στρατηγική σύμπλευση τους. Η  στόχευση τους είναι ίδια με τη στόχευση που έχει και η κυβέρνηση  άλλωστε αυτό  φάνηκε και κατά την περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στο νησί μας, με τις δηλώσεις του περί προσέλκυσης επενδυτών που θα δημιουργήσουν… θέσεις εργασίας.
Δεν έχουν να μας πουν κάτι καινούργιο όλοι τους - εμείς όμως έχουμε:
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΛΙΓΩΝ
Για όσα έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα αλλά και για να συζητήσουμε – αναδείξουμε ζητήματα και να σχεδιάσουμε την παρέμβασή μας σας καλούμε στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Εργατ/κού Κέντρου.
Από τη Διοίκηση