Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!



8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου  στην συνεδρίαση του , την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης  απεργίας για την Πέμπτη 8 Νοέμβρη. 
Παράλληλα καλούμε τα σωματεία – μέλη μας μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των οργάνων τους  να πάρουν απόφαση συμμετοχής καθώς και  μέτρα για την επιτυχία της.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες , 
    Στην αμείλικτη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση – εργοδοσία πρέπει να αντιδράσουμε προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.
Να δώσουμε το μήνυμα «φτάνει πια με τα ψέματα και τις αυταπάτες» που μας ταΐζουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ. Έχουμε την πείρα , ξέρουμε, μας έχουν δώσει τα δείγματα γραφής τους και αυτό που λένε είναι εξασφάλιση των κερδών στους εργοδότες, τσάκισμα των εργατών από την άλλη.
  Η απεργιακή μας απάντηση επιτάσσεται από τις ανάγκες μας , που απέναντι από το νομοθετικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας που της εξασφαλίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και την αυταπάτη της υποχρεωτικότητας και επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων που μας πουλάει η κυβέρνηση πρέπει να προτάξουμε τα αιτήματα μας για:
  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Να ψηφιστεί η πρόταση των 530 συνδικάτων για επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. 
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
      Στην κατεύθυνση της επιτυχίας της απεργίας, δίνοντας ενιαίο και συντονισμένο αγώνα καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, όλα τα Σωματεία, όλη την εργατική τάξη, να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της 8 Νοέμβρη.
Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

                                                                        Από τη Διοίκηση