Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

                          ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ     

   
                                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


 Συνάδελφοι λοστρόμοι, ναύτες,  
 Ναυτεργάτες όλων των κλάδων

O «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  ΝΑΥΤΏΝ», καταγγέλλει για ακόμα μια φορά την πλειοψηφία της διοίκησης στην ΠΕΝΕΝ, αφού μεθόδευσε και τελικά κατέφερε να αποκλείσει το συνδυασμό του «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ» με διάφορα προσχήματα.
Παρά το γεγονός ότι κατατέθηκαν στην εφορευτική επιτροπή 28 αιτήσεις συνάδελφων για τη συγκρότηση συνδυασμού, αποκλείστηκαν οι 11!! Έτσι δεν καλύφθηκε το ελάχιστο όριο των 21 υποψηφίων.
Τι επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Νταλακογιώργος; Οι 6 συνάδελφοι φαίνονται ως διαγραμμένοι από τα μητρώα, αυθαίρετα, χωρίς ποτέ να έχουν προειδοποιηθεί ή ενημερωθεί γι’ αυτή την εξέλιξη. Σε έναν συνάδελφο έλειπαν 8 ημέρες θαλάσσια υπηρεσία (για την πλειοψηφία της ΠΕΝΕΝ προφανώς είναι έγκλημα να είσαι άνεργος) και άλλος ένας συνάδελφος γράφτηκε στο σωματείο στις 9 Οκτώβρη του 2017 και για 1 ημέρα (!!!) δεν είχε την τυπική προϋπόθεση να είναι υποψήφιος και άλλοι 3  ναύτες τους διέγραψε με παρόμοιες προφάσεις.
Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ έδωσε για άλλη μια φορά εξετάσεις στους εφοπλιστές και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμποδίζοντας το ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλοι πρωτοπόροι ναυτεργάτες να πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες του σωματείου. Αρνήθηκε να δώσει πριν από την ε/α γενική συνέλευση το μητρώο του σωματείου στον  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΝΑΥΤΩΝ» για να διαπιστωθεί η γνησιότητα του μητρώου και η τήρηση των προϋποθέσεων του καταστατικού για όλα τα μέλη του. Τίποτα τυχαίο άλλωστε, θυμίζουμε μόνο ότι στις αρχαιρεσίες του 2014 είχαν χρησιμοποιηθεί 3 διαφορετικά μητρώα.
Η τυχοδιωκτική πλειοψηφία της ΠΕΝΕΝ σουλατσάρει πότε στο ΣΥΡΙΖΑ, πότε στη ΛΑΕ, πότε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να βρει «αριστερό» και «δημοκρατικό» προσωπείο. Στην πράξη αποδεικνύεται μια ηγεσία ίδια με τις πιο αποκρουστικές πλειοψηφίες στην ΠΝΟ και στη ΓΣΕΕ. Τα παχιά λόγια για «συμμετοχή» και «δημοκρατία» αποδεικνύονται κούφια, μπροστά στην ανάγκη η ΠΕΝΕΝ να διατηρηθεί ένας άκαμπτος μηχανισμός στα χέρια των εφοπλιστών και της κυβέρνησης. Αποδείχτηκε ότι η σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού καθρεπτίζεται απόλυτα στην ηγεσία της ΠΕΝΕΝ.
Καλούμε τους ναύτες να μην νομιμοποιήσουν τις αρχαιρεσίες παρωδία της ΠΕΝΕΝ. Να εκδηλώσουν την αντίθεση τους με κάθε τρόπο, με αποχή, με άκυρο, με λευκό. Να μην επιτρέψουμε η ΠΕΝΕΝ να παραμείνει μηχανισμός αναπαραγωγής εργατοπατέρων σαν τον Νταλακογεώργο, «συνδικαλιστών» ξεκομμένων από τα βάσανα και τις αγωνίες των ναυτεργατών, μακρύ χέρι της εργοδοσίας.
Καλούμε όλους τους ναύτες να δυναμώσουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στις διεκδικήσεις με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του και όχι στα συμφέροντα των εφοπλιστών και των άλλων μονοπωλιακών ομίλων. Οργανώνουμε από τώρα τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 8 Νοέμβρη.

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  ΝΑΥΤΩΝ»