Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΤΡΟΦΙΜΑ

ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συνάδελφοι – σες,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. καλεί τα σωματεία – μέλη του , τους εργαζόμενους του νησιού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, ενόψει των γιορτών, να συγκεντρώσουν τρόφιμα για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Σε όλες τις προηγούμενες φορές και σε γιορτές ακόμα και σε δύσκολες στιγμές (πυρκαγιές Μάτι , μετανάστες κ.λ.π.) οι εργαζόμενοι του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ε.Κ.Ζ. για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι του νησιού αν και πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική ,δεν ξεχνούν το διπλανό τους και από το υστέρημά τους βοηθάνε.
Συνάδελφοι – σες,
Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ) παρουσιάζει ένα κλίμα εφησυχασμού ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, προβάλει κινήσεις όπως την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και την μη υποτιθέμενη περικοπή των συντάξεων ως φιλολαϊκά φιλεργατικά μέτρα. Με τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους να είναι ακόμη εδώ και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060 η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη.
Γνωρίζουμε ότι δεν λύνεται το πρόβλημα και δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων μόνο με την έκφραση αλληλεγγύης όμως παράλληλα μέσα από την αλληλεγγύη , την συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία τους διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Χρειάζεται αγώνας με σκοπό να ανατρέψουμε την πολιτική που γεννάει τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.
Θα συγκεντρώνονται μόνο τρόφιμα (ζυμαρικά – όσπρια , κονσέρβες, γενικά ξηρά τροφή) στις 20 και 21 Δεκεμβρίου στο Εργατ/κό Κέντρο και ώρες: 09:30-12:30 το πρωί και 19:00 -20:30 το απόγευμα στον 1ο όροφο και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 11:00 π.μ. - 12:30 στο ισόγειο.
                                                                                             Από τη Διοίκηση