Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΖ :Aπαράδεκτη και προκλητική η διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο αγώνας συνεχίζετε για το αυτονόητο δικαίωμα μας στην υγεία.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για τη λειτουργία της ΜΕΘ-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΒ τα άμεσα αιτήματα που αφορούν τη λειτουργία του .









 Στην παράσταση του Ε.Κ.Ζ. , των σωματείων μελών του, εργαζομένων και γιατρών νοσοκομείου αλλά και αντιπροσωπειών από εμπορικό σύλλογο, σύλλογο φοροτεχνικών , συλλόγους γονέων , συνταξιούχων , η Διοίκηση στα ερωτήματα τόσο για τη λειτουργία της ΜΕΘ όσο και της παιδιατρικής μας απάντησε με ημίμετρα και έγινε καθαρό ότι δεν είναι πολιτική επιλογή του Υπουργείου Υγείας η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για τη στελέχωσή τους.

 Για τη ΜΕΘ ο στόχος του Υπουργείου είναι, για να είναι συνεπής στις δημοσιονομικές δαπάνες, η μη λειτουργία της και αντί αυτής λειτουργία μιας ενδιάμεσης λύσης, της ΜΑΦ με 2 κλίνες, η οποία όμως δεν καλύπτει το αίτημα μας για πλήρη στελέχωση των 5 κλινών της ΜΕΘ.
 
Η Διοίκηση για το θέμα της Παιδιατρικής μας μίλησε για συνδρομή ιδιωτών παιδιάτρων του νησιού κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και προκλητικό. Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πλήρη στελέχωση της Παιδιατρικής.

   Για το ΕΚΑΒ καμία αναφορά ενώ αναδείχτηκαν και άλλα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου όπως ότι δεν υπάρχει οφθαλμίατρος , αιματολόγος , μικροβιολόγος ..
 
Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με γιατρούς αποσπασμένους για 3ήμερο από Νοσοκομεία, όπως το Καραμανδάνειο , που και αυτά δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό.

  Το Νοσοκομείο χρειάζεται να λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένο καλύπτοντας τις ανάγκες του νησιού.

 Δεν κάνουμε πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα μας στην υγεία.  Μόνο ο μαζικός , αποφασιστικός αγώνας στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου ως δημόσιο και δωρεάν μπορεί να έχει αποτελέσματα απέναντι στην υποβάθμιση και απαξίωση που επέβαλλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ