Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Κινητοποίηση κλιμάκωση του αγώνα για την άμεση λειτουργία ΜΕΘ - Παιδιατρικής Κλινικής και τη στελέχωση του ΕΚΑΒ

Νέα κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου την




Τρίτη 5 Φλεβάρη στις 10 το πρωί
 και επόμενο βήμα κλιμάκωσης η 24ωρη απεργία, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς του νησιού, ήταν αυτό που αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Γενάρη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου με σωματεία και φορείς για την άμεση λειτουργία  της ΜΕΘ, της Παιδιατρικής Κλινικής και τη στελέχωση του ΕΚΑΒ.
Το ΕΚΖ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 28/1, η προγραμματισμένη σύσκεψη του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου με θέμα την κλιμάκωση της δράσης για το Νοσοκομείο.
Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των ΔΣ από τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, τα Σωματεία του Νοσοκομείου, γιατροί, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Ένωσης Γονέων, από το Φαρμακευτικό και Δικηγορικό Σύλλογο, το Σύλλογο Δασκάλων.
Η σύσκεψη ανέδειξε όχι μόνο τον προβληματισμό και την αγωνία όλων για το μέλλον του Νοσοκομείου αλλά κυρίως ανέδειξε την αποφασιστικότητα όλων να μη σταματήσει ο αγώνας μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα, ζωτικής σημασίας, για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου δηλαδή:
  • Να λειτουργήσει εδώ και τώρα η ΜΕΘ και όλες οι κλίνες.
  • Να επαναλειτουργήσει η Παιδιατρική.
  • Στελέχωση του ΕΚΑΒ.
Η πρόταση του ΔΣ του Εργατ/κού Κέντρου για κλιμάκωση ήταν κινητοποίηση στο Νοσοκομείο και κήρυξη 24ωρης απεργίας, με την οποία συμφώνησαν και τα υπόλοιπα σωματεία.
Προχωράμε άμεσα με την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 το πρωί και επόμενο βήμα κλιμάκωσης η 24ωρη απεργία, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς του νησιού».