Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

foto arxeio

 


ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου εκφράζει τη θλίψη του για το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Ξύγκια.

Ο 32χρονος εργάτης, εργαζόμενος σε ιδιώτη εργολάβο, πατέρας ενός παιδιού, έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, εκτελώντας εργασίες στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ.

Το εργατικό ατύχημα συνέβη όταν κόπηκε αγωγός υψηλής τάσης από πυλώνα που μετέφερε το ρεύμα από Κεφαλονιά και χτύπησε τον άτυχο εργάτη.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το σοβαρό θέμα της κατάτμησης και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την υποβάθμιση  και τους ελλιπείς  ελέγχους συντήρησης του  δικτύου. Στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου.

Το τραγικό γεγονός αναδεικνύει επίσης και ζητήματα που πολλές φορές έχουμε αναφέρει και αφορούν την λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Ζητάμε άμεση στελέχωση του ΣΕΠΕ και λειτουργία στο νησί παραρτήματος του ΚΕΠΕΚ με επαρκή μόνιμο προσωπικό, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του σκοτωμένου συναδέλφου μας και θα σταθούμε δίπλα τους για ό,τι χρειαστεί.

 Από τη Διοίκηση