Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

8 ΜΑΡΤΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 19:00 π. ΝΟΜΑΡΧΙΑ

 ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑ

ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ

 Στις 8 Μάρτη 1857 οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης, απέργησαν διεκδικώντας ανθρώπινο ωράριο , καλύτερους μισθούς , καλύτερες συνθήκες εργασίας.

 Η καθιέρωση της 8 Μάρτη ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας πριν από 112 χρόνια (1910) από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών, είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του γυναικείου κινήματος ακριβώς γιατί αποτέλεσε παράδειγμα για όλες τις γυναίκες στο πέρασμα των χρόνων, συνέβαλε στην οργάνωση των γυναικών στα συνδικάτα και έδωσαν σκληρούς αγώνες για να κερδίσουν το δικαίωμα στην εργασία , στη μόρφωση, στη μητρότητα, στη ζωή.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες, τις άνεργες, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία αντιμέτωπους με την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, με τις δυσβάστακτες αυξήσεις στο ρεύμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που φουντώνει στην περιοχή μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλους τους κλάδους, τις άνεργες και τη νεολαία να πάρουν μαχητικά και αποφασιστικά μέρος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 7:00μμ, έξω από την π. Νομαρχία. 

Σήμερα, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να την εκφράσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στο εργατικό και λαϊκό, στο γυναικείο κίνημα.

Στις 8 του Μάρτη δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας σε βάρος των γυναικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας στα δικαιώματά μας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απαιτώντας καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 19:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ Π. ΝΟΜΑΡΧΙΑ.


Από τη Διοίκηση