Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!




    Στις 21 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) έστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητώντας να καλυφθούν τα κενά στον κλάδο από πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα στο σωρό των ευχολογίων της επιστολής και της αντίστοιχης στο ίδιο πνεύμα απαντητικής επιστολής του Υπουργείου αναφέρονταν ότι στον κλάδο του τουρισμού επικρατούν «πλήρως ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις»!!!

Στη Ζάκυνθο των 15.000 εργαζομένων στον τουρισμό ενημερώνουμε τους κ.κ. της Κυβέρνησης και των Υπουργείων ότι οι ξενοδόχοι ΔΕΝ τηρούν την κλαδική Σύμβαση Εργασίας παρά μόνο σε ένα ξενοδοχείο, ενώ έχουν καταργηθεί ωράριο εργασίας και ρεπό, με την κάλυψη των ελάχιστων – ανύπαρκτων ελεγκτικών μηχανισμών.

Την ίδια στιγμή που Π.Ο.Ξ. και Υπουργείο χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους μετανάστες - την ίδια στιγμή στις πλατφόρμες των ΜΚΔ οργιάζει το δουλεμπόριο απελπισμένων προσφύγων από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία με θύματα εκατομμύρια αμάχους.

Δημιουργούνται δουλεμπορικά γραφεία, που υπόσχονται ότι μπορούν «να φέρουν πολλούς εργαζόμενους από την Ουκρανία» με ότι «απαιτήσεις» έχουν οι εργοδότες σε ότι πόστο ξενοδοχείου ή όπου αλλού θέλουν!!

Το Δ.Σ. Σωματείο Ξεν/λων ενημερώνει ότι δεν θα επιτρέψει κανένα να εκμεταλλευτεί το δράμα των προσφύγων, ανεξαρτήτως φυλής, χώρας προέλευσης κ.ά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να εργαστούν με πλήρη δικαιώματα, με τήρηση της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας του Κλάδου με ρεπό και αργίες.

  • Να προβλεφθούν άμεσα για όλους τους εργαζόμενους που θα δουλέψουν στον τουρισμό από άλλες περιοχές – συνθήκες διαμονής με όλα τα μέσα προστασίας και υγιεινής. Το Σωματείο μας προτείνει την ΑΜΕΣΗ μετατροπή του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου, σε χώρο διαμονής των εργαζομένων στον τουρισμό που προέρχονται από περιοχές εκτός Ζακύνθου. Ο χώρος αυτός να εξασφαλίζει όλες τις ανέσεις και τις ανάγκες.

  • Να σταματήσει άμεσα κάθε δουλεμπορική εκμετάλλευση του δράματος των προσφύγων.

Το σωματείο μας απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ!!

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη!

Η αγανάκτησή μας να γίνει οργανωμένος αγώνας!

Από τη Διοίκηση