Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ #ΣΤΟΠ_ΣΤΑ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ_ΕΜΠΑΡΓΚΟ


Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών σεισμών ανέλαβε πρωτοβουλίες στήριξης και αλληλεγγύης των δοκιμαζόμενων λαών της Συρίας και της Τουρκίας.
     Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τα συνδικάτα της Τουρκίας και της Συρίας για την στήριξη των θυμάτων και την έκφραση της αλληλεγγύης.
Ήδη έχει ξεκινήσει μια τεράστια καμπάνια συγκέντρωσης υλικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.
Κόντρα στο αίσθημα φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, αυτές τις δύσκολες ώρες αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η δολοφονική πολιτική των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για τα συμφέροντα, τις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λαός της Συρίας, που συνεχίζει να βιώνει την μακροχρόνια επέμβαση των ιμπεριαλιστών και με το δολοφονικό εμπάργκο που συνεχίζεται εν μέσω της τραγωδίας του καταστροφικού σεισμού της 6 Φλεβάρη.

Ο λαός της Συρίας χρειάζεται άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, υλικά πρώτης ανάγκης, φάρμακα, κ.α. 
όμως ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, που δίνει μάχη για την επιβίωση με χιλιάδες νεκρούς από το σεισμό.
Απαιτούμε να αρθούν όλα τα εμπόδια στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Συρίας.
Να σταματήσει τώρα το Δολοφονικό Εμπάργκο!
Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας

Συγκλονιστικά μηνύματα φιλίας από τον λαό της Τουρκίας στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ελλάδας
Δείτε εδώ: https://www.flickr.com/.../141955.../sets/72177720305830170/

Ο λογαριασμός Διεθνών του ΠΑΜΕ στο TWITTER από τα χαράματα της 6ης Φλεβάρη με μηνύματα στα αγγλικά και στα Τούρκικα μεταφέρει αυτές τις πρωτοβουλίες φιλίας και αλληλεγγύης. 
Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υλικής βοήθειας αναπαράχθηκε από χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και από τα ΜΜΕ της Τουρκίας.
Όμως η αυθόρμητη ανταπόκριση των συνδικάτων και του λαού της Τουρκίας είναι συγκλονιστική. Με μικρά μηνύματα στα τούρκικα, στα αγγλικά ακόμη και στα ελληνικά στον λογαριασμό του ΠΑΜΕ μεταφέρουν το ευχαριστώ της εργατικής τάξης της Τουρκίας.
Ενδεικτικά σημειώνουμε ορισμένα μηνύματα μεταφρασμένα στα ελληνικά:
"Τα συνδικάτα της Ελλάδας στέλνουν στήριξη. Σας ευχαριστώ αδέρφια"
"Δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τους αγαπημένους μας γείτονες. Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας σύντροφοι."
"Οι πραγματικοί φίλοι της εργατικής τάξης είναι η εργατική τάξη άλλων χωρών."
"Η αλληλεγγύη των καταπιεσμένων μας κρατάει ζωντανούς."
"Σε πολλά μέρη του κόσμου, η εργατική τάξη έστειλε μηνύματα συλλυπητηρίων και βοήθειας πριν τις κυβερνήσεις τους. Στην Τουρκία, οι εργαζόμενοι επέμεναν να πάνε στις (πληγείσες) περιοχές, παρόλο που ήταν σχεδόν αποκομμένοι. Λέω ειλικρινά και χωρίς υπερβολή ότι η τιμή της ανθρωπότητας σώζεται και πάλι από την εργατική τάξη."
"Σας ευχαριστώ φίλοι"
"Τέτοιες μέρες, βλέπουμε ότι δεν έχουμε προβλήματα ανάμεσα μας οι πολίτες."
"Έχουμε διαφορετικές πραγματικότητες από αυτές εκείνων που μας κυβερνούν και τα χρησιμοποιούν για τις εσωτερικές τους πολιτικές. Σας ευχαριστώ "
" Η Ελληνική Εργατική Τάξη και το ΠΑΜΕ ξεκίνησαν καμπάνια αλληλεγγύης στο λαό μας λόγω του μεγάλου σεισμού που βιώσαμε. Εκ μέρους της Εργατικής μας Τάξης, ευχαριστούμε την αδελφική Ελληνική Εργατική Τάξη και το ΠΑΜΕ για την αλληλεγγύη τους. (Συνδικάτο Νακλιάτ) "
" Δακρυσμένο ευχαριστώ στους νεολαίους αγαπημένους μας γείτονες "
(για την αλληλεγγύη από το ΜΑΣ)
" Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έρχονται επίσης να βοηθήσουν. Οι εργαζόμενοι της χώρας της οποίας την οικονομία χλευάζετε. Νιώθω ντροπή, ευγνωμοσύνη, θυμό ταυτόχρονα. Σας ευχαριστώ όλους, αδελφοί και αδελφές. "
" Η Ελλάδα ξεκινά εκστρατεία βοήθειας, λέγοντας «είμαστε ενωμένοι ενάντια στην τραγωδία!!!» "
" Είναι το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στην Ελλάδα. Έχει περίπου 400.000 μέλη και μοιράζετε αναρτήσεις που λένε
“Είμαστε μαζί σας, δεν είστε μόνοι”. Οι Έλληνες που δεν σας αρέσουν. "
" Σας ευχαριστώ, αδελφοί. Δεν θα ξεχάσουμε τη φιλία σας. "

Σε μια συγκινητική πρωτοβουλία προχώρησαν οι μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας από το Μπαγκλαντές, εργάτες που έχουν αφήσει πίσω τους την πατρίδα και τις οικογένειες τους και δουλεύουν στις πιο δύσκολες συνθήκες.
        Οι μετανάστες εργάτες που έχουν μάθει στην πράξη την δύναμη και τη σημασία της οργάνωσης και της αλληλεγγύης, παρακολουθώντας την κατάσταση με τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία-Συρία, έμαθαν για το κάλεσμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ και συγκέντρωσαν από το υστέρημα τους ένα χρηματικό ποσό για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να σταλούν στους πληγέντες.

Αυτή είναι η δύναμη της εργατικής τάξης! Αυτή είναι η δύναμη της Αλληλεγγύης!
Έτσι θα γίνουν τα σκοτάδια λάμψη!