ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ
Η φιέστα, για τα εγκαίνια ενός τμήματος της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, που διοργάνωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ, για ένα έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες (και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη), με ευχολόγια και δήθεν επικλήσεις στην προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι μια προσπάθεια για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την άθλια κατάσταση σε κρίσιμες υποδομές.
Η εθνική οδός Πατρών –Πύργου είναι μια οδός, που έχει βαφτεί από το αίμα δεκάδων συναδέλφων μας τα τελευταία χρόνια, που μετακινούνταν από και προς την δουλειά τους χρησιμοποιώντας αυτόν τον δρόμο καρμανιόλα.
Πρόκειται για ένα έργο που έχει εγκαινιαστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και έρχεται να παραδοθεί μέρος του, με καθυστέρηση 20 ετών και μάλιστα όχι ολοκληρωμένο. Είναι προφανές ότι η προτεραιότητα και γι' αυτό το έργο δεν είναι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, αλλά η κερδοφορία των μονοπωλίων, η γρήγορη μεταφορά των εμπορευμάτων και η εξυπηρέτηση των στρατηγικών σχεδιασμών του μεγάλου κεφαλαίου (τουριστικό, κτλ). Ένα έργο που παρόλο τον πακτωλό χρημάτων που έχει δώσει ο λαός μας για τη κατασκευή του θα είναι απρόσιτο από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αφού θα χρυσοπληρώνουμε τη χρήση του με ουκ ολίγα διόδια, λόγω των συμβάσεων παραχώρησης στην ΟΛΥΜΠΙΑ οδό.
Αυτό αφορά και το νησί μας αφού οι μετακινήσεις μας εκτός Ζακύνθου περιλαμβάνουν πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διόδια που τώρα θα γίνουν ακόμη πιο ακριβά.
Έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές το μεγάλο κόστος μετακίνησης, ιδιαίτερα για τους ογκολογικούς ασθενείς που μετακινούνται συχνά για να κάνουν τις θεραπείες τους αλλά και για όσους μετακινούνται επίσης συχνά για δουλειές κ.λ.π. και τώρα αυτό το κόστος θα εκτιναχθεί για ακόμη μια φορά.
Όσες φιέστες και να στήσουν λοιπόν για ένα έργο που το πληρώσαμε και θα το πληρώνουμε εμείς, δεν μπορεί να κρυφτεί η ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η πολιτική της κυβέρνησης για τα λαϊκά στρώματα. Δεν μπορούν να κρυφτούν τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς που είναι σχεδόν καθημερινά και οφείλονται στα ελλιπέστατα μέτρα ασφαλείας. Η φιέστα του πρωθυπουργού έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του θεσμοθετεί 13 ώρες δουλειάς, μέσω ενός νομοσχεδίου που μας λένε ότι γίνεται για το καλό μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους , το λαό της Ζακύνθου να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του και τα δικαιώματά του παλεύοντας για ασφαλείς και φθηνές μετακινήσεις σε σύγχρονους οδικούς άξονες, με ελεύθερη πρόσβαση χωρίς διόδια ή άλλης μορφής εκμετάλλευση.
Από τη Διοίκηση