Συνέχεια στις εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης προς τον ήρωα Παλαιστινιακό λαό, που δοκιμάζεται πολύ σκληρά από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των συμμάχων του ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης, δόθηκε σήμερα το απόγευμα στη Ζάκυνθο.
Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Ειρήνης, κόσμος κάθε ηλικίας, απαίτησε να σταματήσει κάθε συνεργασία και στήριξη της Ελλάδας με το Ισραήλ, όπως και η γενοκτονία που εξελίσσεται στην Παλαιστίνη απ’ την πλευρά του τελευταίου.
Καταγγέλθηκε η στάση της ελληνικής κυβέρνησης της ΝΔ, όλων των αστικών κομμάτων που συμφωνούν στη «στρατηγική συνεργασία» με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, σημειώνοντας πως πρόκειται για εκ διαμέτρου διαφορετική στάση, από τα αισθήματα που τρέφει ο ελληνικός λαός.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, μίλησε ο Γιώργος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του ΕΚΖ,και χαιρετισμό απηύθυναν ο Ναμπίλ Ελ Ντακάκ,
Παλαιστίνιος, μέλος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αναφερόμενος στη φρίκη που επικρατεί στην πατρίδα του
και ο Γιάννης Κορφιάτης, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης. https://www.facebook.com/ergatikozante1/videos/1142365728025659/
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΖ Γιώργου Κωνσταντίνου
Εκφράζουμε σήμερα από αυτή τη συγκέντρωση, την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που αντιστέκεται απέναντι στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει την γενοκτονία, μέσω των βομβαρδισμών και την λιμοκτονία με την στήριξη των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών προχώρα το τελικό επαίσχυντο σχέδιο για εισβολή και κατοχή της Γάζας με εκτοπισμό των Παλαιστινίων ακόμα και στο νότιο Σουδάν, επιστρατεύοντας επιπλέον 60.000 εφέδρους. Ταυτόχρονα αποφάσισε να επεκτείνει τους παράνομους εποικισμούς με 3.500 κατοικίες στην προσπάθεια να αποκόψει την εδαφική επαφή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ με την Δυτική όχθη για να προχωρήσει ο δρόμος για την διχοτόμηση της ώστε να αποτραπεί μελλοντικά κάθε ρεαλιστική πιθανότητα ίδρυσης βιώσιμου, ανεξαρτήτου παλαιστινιακού κράτους».
Όλοι οι ιμπεριαλιστές καθορίζουν την στάση τους απέναντι στους φονιάδες σύμφωνα με τις οικονομικές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Οι όποιες αντιδράσεις γίνονται, με σκοπό την χειραγώγηση της λαϊκής οργής σε κάθε χώρα που φουντώνει απέναντι στη γενοκτονία. Οι ευχές για ειρήνη, η ασαφή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, η αερομεταφορά τροφίμων και τα διαβήματα είναι για εσωτερική κατανάλωση, μιας και δεν θίγουν σε τίποτα τον επιτιθέμενο.
Με τα στοιχεία που δίνει ο ΟΗΕ πάνω από 600.000 άνθρωποι βρίσκονται επίσημα σε λιμό με αποκλειστική ευθύνη του Ισραήλ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει απρόσκοπτα και εμβαθύνει τις στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με τους φονιάδες. Τελευταίο περιστατικό το ξεπούλημα της ΕΛΒΟ στους Ισραηλινούς. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο.
Μόλις χθές είχαμε και νέο έγκλημα πολέμου του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, που βομβάρδισε χθες το νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους, ανάμεσά τους 5 δημοσιογράφους διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων.
Παράλληλα φουντώνει και η οργή τόσο για τις δικαιολογίες του εγκληματία Νετανιάχου όσο και για την υποκρισία των κρατών αυτών που ενώ στηρίζουν και «σπονσοράρουν» την γενοκτονία των Παλαιστινίων την ίδια ώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα ισραηλινά εγκλήματα.
Οι αδιάκοπες επιθέσεις συνεχίζονται, καθώς ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο υποσιτισμός μεταξύ των παιδιών στη Γάζα επιδεινώνεται.
Αλήθεια στους πόσες χιλιάδες δολοφονημένους αμάχους και μικρά παιδιά θα λιώσει η καραμέλα, "ναι αλλά η Χαμάς;"
Είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται για την ζωή, το δίκιο και την λευτεριά.
Ποια είναι η προπαγάνδα των κυβερνητικών και ακροδεξιών κύκλων;
Τα ιμπεριαλιστικά κράτη και οι κυβερνήσεις στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία κ.α. μαζί με τις ΗΠΑ είναι που στηρίζουν, εξοπλίζουν και διεξάγουν όλες τις μέχρι σήμερα ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις στη περιοχή της Μ. Ανατολής.
Άρα τα περί συμμάχου υφίστανται όσο υπάρχει η κουτάλα και οι συμφωνίες για εκμετάλλευση των λαών της περιοχής από τους ομίλους και τα τραστ.
Όλοι οι λαοί πληρώνουν τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις και το ξαναμοίρασμα του κόσμου με την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση μέσα στους χώρους δουλειάς, με την μεγάλη ακρίβεια σε τρόφιμα, στέγη και ενέργεια.
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τις διώξεις με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο ενάντια σε όποιον εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους και σε όποιον διαμαρτύρεται επειδή ξεκουράζονται οι φονιάδες στρατιώτες στα ελληνικά νησιά για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ώστε να ξανασυνεχίσουν το μακέλεμα των αμάχων και παιδιών.
Ο Παλαιστινιακός λαός αποδεικνύει ότι αν ένας λαός είναι αποφασισμένος, ακόμα και ξυπόλητος μπορεί να τα βάλει με την φονικότερη μηχανή του κόσμου και να καταφέρει επί δύο χρόνια να αντιστέκεται και να παραμένει στον τόπο του.
Απαιτούμε:
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και Ευρωατλαντικούς- ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Καμία εμπλοκή με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.
Να διακόψει η ελληνική κυβέρνηση τις στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της βουλής του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
Να τερματιστεί η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και η Ισραηλινή κατοχή, να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από τα παλαιστινιακά, Λιβανέζικα και Συριακά εδάφη.
Αναγνώριση ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, στα σύνορα πριν τον Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχικές δυνάμεις και εποικισμούς.
Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα.
Η χώρα μας να σταματήσει να είναι ορμητήριο για την επιδρομή των ιμπεριαλιστικών γερακιών του πολέμου.
Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων. Να γυρίσουν πίσω όλες οι μονάδες του ελληνικού στρατού που βρίσκονται εκτός συνόρων συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς όπως η ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, οι πύραυλοι Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία. Καμία σκέψη για συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωατλαντική επιχείρηση για τις λεγόμενες “εγγυήσεις ασφάλειας” στην Ουκρανία.
Και όπως μας είπε ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος: Μικρός λαός και πολεμά, χωρίς σπαθιά και βόλια, για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι.
Στη Γάζα χτυπά του κόσμου η καρδιά με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά»."