28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 28 του Φλεβάρη του 2025 από το έγκλημα των Τεμπών.
Τρία χρόνια μετά βροντοφωνάζουμε πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
Και πριν τα Τέμπη και μετά, τα εγκλήματα πολλά… Μάνδρα, Μάτι, πλημμύρες και φωτιές που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές...
Οι χώροι δουλειάς στην κυριολεξία έχουν γίνει παγίδες θανάτου λόγω της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, αλλά και λόγω των ανύπαρκτων ελέγχων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών όπως του Τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας.
Δεν ξεχνάμε κανένα εργοδοτικό έγκλημα , όπως το πρόσφατο έγκλημα στο εργοστάσιο ΒΙΟΛΑΝΤΑ που στοίχισε τη ζωή σε 5 εργαζόμενες, τα καθημερινά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, τους νεκρούς μας σε οικοδομές , ξενοδοχεία ,στο αεροδρόμιο και αλλού . Από το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη μέχρι τα σιδηροδρομικά εγκλήματα-δυστυχήματα στον σιδηρόδρομο της Ισπανίας γίνεται φανερό ότι η πολιτική του κόστους-οφέλους και η υπηρέτηση από Κυβερνήσεις και ΕΕ των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων είναι εχθρική προς το λαό και τους εργαζόμενους.
Η μετατροπή κρίσιμων υποδομών, όπως τα λιμάνια, οι δρόμοι μεταφοράς, βιομηχανίες κ.ά. σε κρίκους της πολεμικής εμπλοκής, της δολοφονικής αλυσίδας του ΝΑΤΟ με τους εργαζόμενους να γινόμαστε αναλώσιμοι, η χώρα μας ορμητήριο κατά άλλων λαών και ταυτόχρονα στόχος αντιποίνων για πολέμους που δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας συμφέροντα.
Ή τα κέρδη τους – ή οι ζωές μας.
Στο δίλημμα αυτό εμείς απαντάμε οι ζωές μας. Μόνο όταν ο λαός βγαίνει στο δρόμο του αγώνα φοβούνται. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβάλουμε το δίκιο μας, γιατί μόνο αυτός ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα, ενάντια στην πολιτική και στο σύστημα που "δε μας αφήνει να αναπνεύσουμε"!
Σε αυτό το σάπιο σύστημα, όπου αναμετρούνται τα κέρδη τους με τις ζωές μας, η υπεράσπιση των ζωών μας απαιτεί σύγκρουση με τα κέρδη και την πολιτική τους.
Ο υπερήφανος πολυήμερος αγώνας των αγροτών, με την ενότητα και την αποφασιστικότητα του απέδειξε ότι ο λαός βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό, μπορεί μέσα από τον οργανωμένο αγώνα του να στριμώξει κράτος και κυβέρνηση για να ζήσει. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλει μπροστά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Μια γροθιά, μια φωνή, όλοι οι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που γεννά τέτοια εγκλήματα.
Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε! ‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
Από τη Διοίκηση