Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΓΕΝΑΡΗ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!
Κεφάλαιο - Κυβέρνηση- ΕΕ διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση. Όσα έχουμε κατακτήσει με αγώνα θέλουν να μας τα πάρουν πίσω. Το δικαίωμα μας στην ασφάλιση αποτελεί ακόμα ένα κόστος και πρέπει να καταργηθεί. Αυτό μας λέει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας τη βρόμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Τώρα κανείς δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα χέρια, τα μέτρα μας αφορούν όλους. Όσους έχουν ήδη πάρει σύνταξη, όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια, τους νέους εργαζόμενους. Τους εργαζόμενους που η εργοδοσία εκβιάζει με τη μαύρη - ανασφάλιστη εργασία ή την ανεργία, τους εκατοντάδες συναδέλφους μετανάστες.



Δεν υπάρχει πτυχή της ζωής μας που να μην μας την έχουν λεηλατήσει, το βλέπουμε στο νησί μας καθημερινά με τους εκατοντάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους, τους απλήρωτους ή που πληρώνονται με τα άθλια επίπεδα των 586 και 511 ευρώ, με εργαζόμενους των 4ωρων, με εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας! Αφορά κατακτήσεις που κέρδισε η τάξη μας ύστερα από σκληρούς, ταξικούς, ανυποχώρητους αγώνες. Παροχές που επεκτείνονται από τη γέννηση του παιδιού έως τα βαθιά γεράματα, την αξιοπρέπεια έως το τέλος της ζωής του εργαζόμενου.
Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες!Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν!
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο!
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΓΕΝΆΡΗ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΊ ΣΤΗ Π. ΝΟΜΑΡΧΊΑ 
(θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει από την στήλη των πεσόντων).