Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο η ευρεία σύσκεψη του Εργατ/κού Κέντρου για την εκτίμηση των έως τώρα κινητοποιήσεων και προοπτική κλιμάκωσης ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. 


Η συζήτηση και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων ανέδειξαν την έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και όλοι διατράνωσαν την θέληση τους για κλιμάκωση.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφασή του για 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή και κάλεσε τα σωματεία που συμμετείχαν να πάρουν αποφάσεις για την 48ωρη.

 Επίσης κάλεσε όλα τα σωματεία να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της 8 Μάρτη στις 7:30 στο Εργατ/κό Κέντρο. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν: Σωματείο Ξεν/λων, Δικηγορικός Σύλλογος, Επιτροπή Αγροτών Μπλόκου Λούμπας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου, Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, ΕΛΜΕΖ, Ομοσπονδία ΕΒΕ, Σύλλογος Λογιστών, Οικονομικό Επιμελητήριο, Σωματείο Συνταξιούχων, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, Σωματείο Εργαζομένων ΚΤΕΛ, Σύλλογος πτυχιούχων μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), Φαρμακευτικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος, Σωματείο Υδραυλικών, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σωματείο ΕΤΕ -ΔΕΗ, Σωματείο Εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ, Σύλλογος διπλωματούχων Μηχανικών, Σωματείο Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων και Συναφών Επαγγελμάτων, Σωματείο Εργαζομένων ΚΕΔΗΖ.

 Από τη Διοίκηση