Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ



ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΔΗΜΟ



 Στην σύσκεψη σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, εμπόρων, επαγγελματιών αγροτών, γονέων, συνολικά 26 σωματείων, συλλόγων, φορέων που πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΖ στις 24/2 έγινε καταρχήν ομόφωνα δεκτή η πρόταση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Ζ. για 24ωρη απεργία στη Ζάκυνθο με σκοπό να κλείσουν τα πάντα τράπεζες, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, καράβια για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ. 

Την πρόταση του ΕΚΖ θα δουλέψουμε από κοινού με συλλόγους αλλά και ο κάθε σύλλογος έχει ευθύνη να ενεργοποιήσει τα μέλη του για την επιτυχία της απεργίας.

Θεωρούμε πολύ σημαντικές όλες τις πρωτοβουλίες (συλλαλητήρια, στάσεις εργασίας, διάφορες δράσεις) που πάρθηκαν από συλλόγους και φορείς για την επίλυση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων όπως είναι το νοσοκομείο και τα σκουπίδια.

 Επί μήνες παραμένουν άλυτα στη Ζάκυνθο όλα τα προβλήματα που είχαμε αναδείξει το προηγούμενο διάστημα τόσο το ΕΚΖ όσο και άλλοι φορείς του νησιού.

 Το νοσοκομείο παραμένει με κλειστά χειρουργεία, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ, ενώ με τα νέα μέτρα θα κληθούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε ζητήματα ιατρικής φροντίδας και φαρμάκων.

Στους δρόμους παραμένουν ακόμα τα σκουπίδια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα υγιεινής στους κατοίκους της Ζακύνθου αλλά και στους επισκέπτες.

 Παρότι το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον Δεκέμβριο του 2016 κανένα μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας δεν έχει πραγματοποιηθεί.

  • Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι καθημερινά στενάζουν και από τα νέα προβλήματα που προστίθενται στα δεκάδες άλλα που μας έχουν φορτώσει οι κυβερνήσεις κουαρτέτο. 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΗΜΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

Με αυτή την κατάσταση παίρνουμε απόφαση για κλιμάκωση της δράσης μας με την προκήρυξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ στη Ζάκυνθο Τετάρτη 15 Μάρτη από κοινού με σωματεία ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, τον Εμπορικό Σύλλογο, Φαρμακευτικό Σύλλογο, ΟΕΒΕ, αυτοπασχολούμενους στον Τουρισμό κλπ, με σκοπό να νεκρώσουν τα πάντα στη Ζάκυνθο.

Το ΔΣ του ΕΚΖ σε συνεδρίαση του διεκδικεί:

  ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  •  Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας 
  • Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
  • Nα εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο νησί. 

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  •  Να βρεθεί άμεσα λύση για τα σκουπίδια με ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή των απορριμάτων
  •  Λειτουργία των όποιων εγκαταστάσεων διαχείρισης από τις υπηρεσίες του δήμου, Διεκδίκηση και εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονο εξοπλισμό, υποδομές
  • Προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας Καμμία αύξηση των τελών σε ανέργους, εργαζομένους, επαγγελματίες μικρούς εμπόρους, αγρότες 

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ . ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Έργα αντιπλημμυρικής  προστασίας 
  • Εργα αντιπυρικής προστασίας 
  • Έργα αντισεισμικής θωράκισης. 

Από τη Διοίκηση