Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΖ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο νοσοκομείο, αντιπροσωπεία του ΕΚΖ, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ο.Ε.Β.Ε., του συλλόγου Λογιστών, του Συλλόγου Φαρμακοποιών, σωματείων Δημοσίου, σύλλογος συνταξιούχων και από την Ένωση Γονέων με τον υπουργό κ, Πολάκη.


Στην συνάντηση μεταφέρθηκε προς την ηγεσία του Υπουργείου, η οργή, η αγανάκτηση και η απόγνωση του Ζακυνθινού λαού που εκφράστηκε με την καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία και το συλλαλητήριο στις 15 Μαρτίου για το ζήτημα του νοσοκομείου.

Η αντιπροσωπεία επεσήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, και κατέθεσαν στον υπουργό υπόμνημα αναλυτικό από το ΔΣ του ΕΚΖ και υπόμνημα αιτημάτων όλων των ανωτέρω φορέων.

 Ο υπουργός μας ανακοίνωσε ότι προοδευτικά θα ανοίξουν τα χειρουργεία και ότι θα γίνουν προσλήψεις στο νοσοκομείο για να λειτουργήσει.

Το ΔΣ του ΕΚΖ δεν εφησυχάζει με τις δηλώσεις του κ. Υπουργού. Έχουμε χορτάσει από ψέματα και τις υποσχέσεις. Το υπόμνημα που καταθέσαμε στον υπουργό και κοινοποιήθηκε στον Τύπο είναι ξεκάθαρο. Δεν θα πάμε καμία απαίτηση πίσω από αυτό.

Δεν μας αρκεί να ανοίξουν «προοδευτικά» τα χειρουργεία μετά από τρεισήμισι μήνες.

Δεν μπορούμε να ακούμε άλλο υποσχέσεις για προσλήψεις. Ασθενοφόρα δεν υπάρχουν, ελλείψεις γιατρών διοικητικού προσωπικού, η ΜΕΘ δεν λειτουργεί όπως δεκάδες εργαλεία στο νοσοκομείο (αξονικός, μαστογράφος κλπ.).

Η μεγάλη Απεργία 15/3 «άνοιξε αυτιά» υπουργών και υπευθύνων που ήταν κλειστά τόσους μήνες.

 ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ , ΔΗΜΟΣΙΟ , ΔΩΡΕΑΝ 

 Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα, να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα κλιμακώνοντας με όλες τις μορφές δράσεις για άμεση λύση στο πρόβλημα του νοσοκομείου. Από τη Διοίκηση