Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΖ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση αντιπροσωπείας του ΕΚΖ, ως πρωτοβουλία του ΕΚΖ, Εμπορικού Συλλόγου, Ο.Ε.Β.Ε., συλλόγου Λογιστών, Δικηγορικού Συλλόγου, σωματείων Δημοσίου, σύλλογοι συνταξιούχων κ.ά. Συναντηθήκαμε με τον υπουργό κ, Σκουρλέτη, τον ΓΓ του ΥΠ.ΕΣ., μηχανικούς και νομικούς του Υπουργείου.

 Στην συνάντηση μεταφέρθηκε προς την ηγεσία του Υπουργείου, η οργή, η αγανάκτηση και η απόγνωση του Ζακυνθινού λαού που εκφράστηκε με την καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία και το συλλαλητήριο στις 15 Μαρτίου.

Η αντιπροσωπεία επεσήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, κατέστησε επιτακτική την άμεση παρέμβαση από το ΥΠ.ΕΣ. με σκοπό την άμεση λύση του προβλήματος τώρα, που με συνδυασμό με το νοσοκομείο έχουν δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο πρόβλημα στη Ζάκυνθο. Ζητήσαμε να έρθει τεχνικό κλιμάκιο στη Ζάκυνθο να υποδείξουν την πιο ορθά και επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση. Να μην κρύβονται πίσω από την αντιπαράθεση με τον Δήμο. 

Η αντιπροσωπεία του ΕΚΖ ξεκαθάρισε, ότι επειδή η όποια επιλογή θα έχει αντίστοιχο κόστος και με την παραχώρηση της επεξεργασίας σε επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν θα δεχτούμε καμία αύξηση τελών σε εργαζόμενους, ανέργους, μικρομεσαίους εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους κλπ. Από πλευράς του ο υπουργός δήλωσε, ότι έχει αδειοδοτήσει τρεις περιοχές ως ενδιάμεση λύση και ότι υπάρχει ευθύνη του Δήμου που δεν προχωράει στην οριστικοποίηση της ενδιάμεσης λύσης.

Επιβεβαίωσε τη θέση του ΕΚΖ ότι υπάρχουν κερδοσκοπικά κυκλώματα που λυμαίνονται τα σκουπίδια, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο με κέντρο την Θήβα όσο και τοπικά.

Μας δήλωσε επίσης, ότι αν τα σκουπίδια μεταφερθούν στην Θήβα το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο και δεν θα μπορεί να το καλύψει στο σύνολο του η κυβέρνηση .

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΕΚΖ είπε στον υπουργό ότι δεν θα δείξουμε άλλη αναμονή και δεν θα μπούμε στο γαϊτανάκι των αλληλοκατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης Δήμου.
Ζητάμε Λύση τώρα επιστημονικά ορθή. Δεν θα δεχτούμε νέα τέλη, επειδή επιχειρηματικά συμφέροντα θέλουν να κονομήσουν από τα σκουπίδια.

Η Διοίκηση του ΕΚΖ σε συντονισμό και με άλλα σωματεία και επαγγελματικούς συλλόγους

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ,

 να μαζευτούν τα σκουπίδια που έχουν βάλει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του Ζακυνθινού λαού. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα, να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα κλιμακώνοντας με όλες τις μορφές δράσεις για άμεση λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών.

Από τη Διοίκηση