Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

20 ΙΟΥΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



Το ΔΣ του Εργατ/κού Κέντρου ομόφωνα αποφάσισε να στηρίξει με κάθε τρόπο την απόφαση των σωματείων ξενοδοχουπαλλήλων και επισιτισμού πανελλαδικά και την χθεσινή απόφαση της ομοσπονδίας του κλάδου, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων και το σχετικό κάλεσμα κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων από όλη τη χώρα, για απεργία 20 Ιούλη στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Απόφαση έχει πάρει και το σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Ζακύνθου.


Στη Ζάκυνθο της «ανάπτυξης», της «τουριστικής βιομηχανίας», των ρεκόρ του αφίξεων υπάρχει η ζοφερή πραγματικότητα της εκμετάλλευσης της εργασίας, η πλήρη κατάργηση της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχουπαλλήλων (σε γνώση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας),  με μισθούς εξαθλίωσης, με τα περίφημα 100 ένσημα για τους εργαζόμενους κι ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ και όλες τις ημέρες της εβδομάδας  (σε γνώση του ΙΚΑ και των ελεκτικών μηχανισμών).

Κάθε χρόνο στη Ζάκυνθο χτίζονται το ένα 5* πίσω από το άλλο, όμως οι ξενοδόχοι και μάλιστα ασχολούμενοι όλοι με τον συνδικαλισμό του κλάδου τους, δεν εφαρμόζουν την κλαδική σύμβαση στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία με πρόσχημα ότι δεν ανήκουν στην Πανελλήνια Οργάνωση
Ξενοδόχων.

Το ΕΚΖ καλεί σε πλατιά στήριξη στον αγώνα των ξενοδοχουπαλλήλων και θα αναλάβει πρωτοβουλίες και επαφές με φορείς και σωματεία για την ολόπλευρη στήριξη του δίκαιου αγώνα των ξενοδοχουπαλλήλων.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και κάθε επαγγελματία, κάθε μικρομάγαζο να στηρίξει αυτόν τον αγώνα, να πάει κόντρα σε αυτή την ανάπτυξη που είναι μόνο προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου που γιγαντόνονται και πνίγουν τους μικρούς επαγγελματίες.
Στην Ελλάδα των 30εκ. τουριστών, των 10.000 ξενοδοχείων και των χιλιάδων επισιτιστικών καταστημάτων, ελάχιστοι συμπολίτες μας μπορούν να κάνουν διακοπές και αναψυχή

20 ΙΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Από τη Διοίκηση