Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Επιστολές φαντάρων ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις ασκήσεις

Δελτίο Τύπου 

Στηρίζουμε τις αντιδράσεις φαντάρων από αρκετά στρατόπεδα της χώρας που μέσω επιστολών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και την άσκηση «Noble Jump» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή μας.



Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος, της νεολαίας να πάρουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση  το Σάββατο 24 Ιούνη, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, και στην πορεία στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη.


Σε επιστολή τους φαντάροι της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ από το Βόρειο Εβρο, σημειώνουν:
«Τις τελευταίες μέρες, στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής άσκησης "Noble Jump", η χώρα μας, ως "φιλότιμο" μέλος του ΝΑΤΟ, ανέλαβε χρέη φιλοξενίας. Σκοπός "η ασφαλής διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων" από τα ελληνικά εδάφη.


Δεν ξεχνάμε τι εγκλήματα έχει διαπράξει το ΝΑΤΟ! Φαντάροι της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ από το Βόρειο Έβρο δηλώνουμε τη διαμαρτυρία μας σε κάθε διευκόλυνση σε αυτούς, που για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν διστάζουν να κατακρεουργήσουν και να μακελέψουν λαούς.
Το κεφάλαιο και οι συμμαχίες του ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την εδαφική ακεραιότητα και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Καμιά σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Οι φαντάροι είναι παιδιά του λαού και αυτόν και μόνο το λαό μας προστατεύουμε.


Απαιτούμε και βροντοφωνάζουμε:
Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις - Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα - Καμιά συμμετοχή φαντάρου στην υπηρεσία των φονιάδων του ΝΑΤΟ.
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Να υψώσουμε τείχος στο ρατσισμό, στο εθνικιστικό μίσος».


Αντίστοιχα στρατιώτες του 536 Μ/Κ Τάγματος Πεζικού στον Εβρο αναφέρουν:
«Τη στιγμή που:
Το ελληνικό κράτος πληρώνει ετησίως στο ΝΑΤΟ χρηματικά ποσά που λείπουν από την Υγεία, την Παιδεία και τις παροχές των οικογενειών μας,
Την ίδια στιγμή βρήκαν τα χρήματα και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να συμβάλλει ο ελληνικός στρατός στην άσκηση "Noble Jump" που το ΝΑΤΟ διεξάγει στη Ρουμανία,
Η κατάσταση για την άμυνα της χώρας, τη φροντίδα του ένοπλου δυναμικού και των φαντάρων είναι τραγική.


Στρατιώτες του 536 Μ/Κ Τάγματος Πεζικού στον Έβρο διαμαρτυρόμαστε. Εδώ η κατάσταση καμία σχέση δεν έχει με την οργάνωση, τις παροχές και το προσωπικό που ο ελληνικός στρατός παρέχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, παράτυπα καθόμαστε παραπάνω μέρες στα φυλάκια και πολλές φορές χωρίς να μας ανακοινώνεται πότε θα φύγουμε, εκτελώντας όλη αυτή την περίοδο διπλή υπηρεσία.

Η απουσία εξόδων και υπηρεσιακών για το σύνολο της μονάδας μάς αφήνει χωρίς χρήματα και ό,τι αναλώσιμο χρειαζόμαστε για μέρες.
Σε όλη αυτήν την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουμε οι φαντάροι μαζί με τους ΕΠΟΠ υπάρχει πλήρης αδιαφορία, μέχρι και απειλές για να κάτσουμε φρόνιμοι.
Δεν επιθυμούμε να λουφάρουμε, ούτε να βγάλουμε "ανώδυνα" τη θητεία. Για το κράτος όμως είναι άλλες οι προτεραιότητες.
Διαμαρτυρόμαστε γι' αυτήν την κατάσταση.

Θέλουμε στρατό που θα υπερασπίζεται το λαό και δεν θα εμπλέκεται στα σχέδια των φονιάδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων».
Φαντάροι που υπηρετούν στην 50ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που εδρεύει στον Εβρο, διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της χώρας στη ΝΑΤΟική άσκηση, ενώ «αφιερώνουν» και ένα ποίημα του Μπ. Μπρεχτ στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ.

«Αλλη μια φόρα, η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της, αυτή τη φορά ως φιλοξενούν έθνος, θα συμμετέχουν σε τέτοιες επιχειρήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία του ελληνικού λάου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ μόνο παράγοντας σταθερότητας δεν είναι, καθώς οι εντάσεις στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.

Ως στρατιώτες διαμαρτυρόμαστε για την υποστήριξη της άσκησης, καθώς το ΝΑΤΟ έχει αποδείξει ότι μόνο δεινά φέρνει για τους λαούς, όπως έχει κάνει άλλωστε με τους λαούς του Αφγανιστάν, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης... και η λίστα συνεχίζεται.
Κανένας μας να μη βγει εκτός συνόρων, να επιστρέψουν όσοι είναι ήδη εκτός.
Να κλείσει η βάση της Σούδας.
Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες του ΝΑΤΟ.

Στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ έχουμε μόνο να πούμε:
Στρατηγέ, το τανκ σου είναι δυνατό μηχάνημα
Θερίζει δάση ολόκληρα,
κι εκατοντάδες άνδρες αφανίζει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
χρειάζεται οδηγό.
Στρατηγέ, το βομβαρδιστικό σου είναι πολυδύναμο.
Πετάει πιο γρήγορα απ' τον άνεμο,
κι απ' τον ελέφαντα σηκώνει βάρος πιο πολύ.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
χρειάζεται πιλότο.
Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.
Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Ξέρει να σκέφτεται».

Το Γραφείο Τύπου