Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Μέλος της Ο.Ι.Υ.Ε & του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου
Ταχ.Δ/νση: Ευγενίδου 5 / www.ekz.gr / e- mail: ergatkz@yahoo.gr
Τηλ: (26950 - 22365) & fax: (26950 – 26209)


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ.
Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,
Και αυτή την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Πανελλαδικά έχει προκηρυχτεί απεργία στο εμπόριο για την Κυριακή 5 Νοέμβρη και το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή.
Συνάδελφοι - σες,
Τι άλλο πια θα τους χαρίσουμε από τη ζωή μας;

     Οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, τα super market, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλέγμα νόμων που τους επιτρέπει να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις. Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες.
     Την καλοκαιρινή περίοδο άλλωστε στο νησί μας η πλειοψηφία των super market ήταν ανοιχτά όλες τις Κυριακές, με τους εργαζόμενους να γονατίζουν ακόμα περισσότερο από την κούραση , την πίεση, τις ανύπαρκτες προσαυξήσεις για εργασία την Κυριακή σε κάποιες περιπτώσεις.
     Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.
     Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η νέα φοροεπιδρομή, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, πρέπει να απαντηθεί δυναμικά, αγωνιστικά.
Και έχει μεγαλύτερη σημασία η μαζική δράση, η συμμετοχή στο σωματείο μας σήμερα που η κυβέρνηση προετοιμάζει νόμο για να βάλει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων.Μας θέλουν αλυσοδεμένους θέλοντας να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στην απεργία, την οργάνωση, τη συλλογική δράση και πάλη.
Δεν θα περάσουν τα σχέδια τους!
Δυναμώνουμε την πάλη μας και συμμετέχουμε μαζικά και στο συλλαλητήριο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 19:30 στο Εργατ/κό Κέντρο.
                                                                                                                                     Από τη Διοίκηση