Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ίδια ώρα που ο  Πρωθυπουργός δηλώνει στο twitter δήθεν μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ελέγχους, η κυβέρνηση έφερε χθες, με την μορφή του κατεπείγοντος, σαν τον κλέφτη νομοσχέδιο για να μην πάρουν χαμπάρι οι γιατροί, οι εργαζόμενοι μια μεγάλη ανατροπή κατά απαίτηση του ΣΕΒ και της ΕΕ.

Την κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας και την πλήρη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων (διευθέτηση κλπ.).

Η Κυβέρνηση προκαλεί 
Το νομοσχέδιο αφορά όχι μόνο τους γιατρούς αλλά συνολικά τους εργαζόμενους. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.  Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να επιχειρήσουν να φέρουν και το χτύπημα της απεργίας, της συλλογικής δράσης και οργάνωσης, το πετσόκομμα των επιδομάτων και των κοινωνικών παροχών. Γι' αυτό να είμαστε σε ετοιμότητα.

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο στην ΕΕ, στη Γερμανία όπου και εκεί το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και η ευελιξία ξεκίνησαν από τους γιατρούς και επεκτάθηκαν παντού.
Πρέπει να πάρει απάντηση η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καλούμε Όλους Τους Εργαζόμενους  Την Πέμπτη 9 Νοέμβρη Να Πάρουν Μαζικά Μέρος Στο Συλλαλητήριο 19:30 στο Εργατ/κό Κέντρο.

Από τη Διοίκηση