Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ του ΕΡΓΑΤ/ΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗΣυνάδελφοι – σες,
 Η κυβέρνηση προχωρά αμείλικτη στο πετσόκομμα όλων των δικαιωμάτων μας με το νομοσχέδιο που καταθέτει και θα συζητά την Παρασκευή 12 Γενάρη  και θα ψηφίσει την Δευτέρα 15 Γενάρη.

Εμείς απαντάμε:
    • Με εξορμησεις – ενημερώση σε όλους τους χώρους δουλειάς   
    • Με ΑΠΕΡΓΙΑ και απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 12 Γενάρη, στις 10.30 το πρωί στην π. Νομαρχία 
    • Με συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15 Γενάρη, στις 7.00 το απόγευμα στο  Εργατ/κό Κέντρο.


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει το πολυνομοσχέδιο όπου μεταξύ άλλων καταργεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στην απεργία, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Εμείς δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να « λουφάξουμε στη γωνιά μας», δίνουμε  άμεση – δυναμική , αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της Παρασκευής.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΕΕ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ: 
«ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

Από τη Διοίκηση