Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου χαιρετίζει την μαζική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί στις 11/01, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων - διορισμών, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.
Παράλληλα καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση των ΜΑΤ απέναντι στους απεργούς με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης., με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.
Η ενέργεια αυτή, σε συνέχεια της καταστολής και του χτυπήματος κινητοποιήσεων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύει ότι μπροστά στην επιβολή των μέτρων, στην προκειμένη το νομοσχέδιο που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, , δεν υπάρχει κανένας δισταγμός,χτυπώντας στα τυφλά .
Το Εργατ/κό Κέντρο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και αγωνιζόμαστε μαζί για το σχολείο που δικαιούμαστε , που να καλύπτει τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

Από τη Διοίκηση