Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Για την " αύξηση" του κατώτερου μισθού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ



ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

     Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα και μας κάνει «δώρο» τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργική απόφαση.
Δηλαδή μας λέει ότι θα αποφασίζουν σύμφωνα με τα κριτήρια τους , της ενίσχυσης δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργαζομένων, αν θα ανεβάζουν λίγο ή θα κόβουν το μισθό.
Η Κυβέρνηση ενώ υποσχόταν κατάργηση των μνημονίων και την κατάργηση του Νόμου Βρούτση , που θα σήμαινε επαναφορά του μισθού στα 751 € και συλλογικές διαπραγματεύσεις ,σήμερα έρχεται να υλοποιήσει και να μονιμοποιήσει όλο το αντεργατικό της πλαίσιο.
     Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν από τα ψίχουλα που θέλουν να μας πετάξουν , άλλωστε θα μας τα πάρουν πίσω πολλαπλάσια αφού στον προϋπολογισμό προβλέπονται επιπλέον 1 δισεκατομμύριο νέοι φόροι που θα χαρατσώσουν τους εργαζόμενους και επιπλέον δεν επαναφέρουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ούτε την ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ.
     Διεκδικούμε και απαιτούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, δεν αφήνουμε τον καθορισμό των δικαιωμάτων μας στα χέρια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους.
Από τη Διοίκηση