Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΓΙΑ ΤΟ 37Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ Ή ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ;



Συνάδελφοι – σες,
  Στην Καλαμάτα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συνδικάτων αντιμετωπίσαμε μια πρωτοφανή προσπάθεια από την ηγεσία της ΓΣΕΕ νοθείας, με κάρτες αντιπροσώπων να μοιράζονται σαν φειγ βολάν δύο και τρεις φορές, χωρίς ταυτοποίηση συνέδρων αλλά το σημαντικότερο ήταν η άθλια προσπάθεια των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν εργοδότες ως αντιπροσώπους στο συνέδριο των εργατών.

Ήθελαν να κάνουν ένα συνέδριο-παρωδία μακριά από τους εργαζόμενους, στα κλεφτά, ένα συνέδριο συναλλαγών και πάνω σε συμφωνίες κορυφών. 



Ο λόγος είναι προφανής! Δεν ήθελαν να γίνει πραγματικό συνέδριο, δεν ήθελαν να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, για τους μισθούς των 500€, για τα ατελείωτα ωράρια, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για τα προβλήματα στην υγεία , την παιδεία, για όλα όσα αφορούν τη ζωή των εργαζομένων, μόνο να χαμογελάμε! Όπως είπε η Διευθύντρια στα my Market, μέλος του συνδικάτου τους.


Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση, κουρελιάζοντας το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, να προσπεράσουν και να καταργήσουν την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπρόσωπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου.

Συνάδελφοι-ες
Έχουμε τις τελευταίες μέρες το εξής πρωτοφανές φαινόμενο. Συνδικαλιστική οργάνωση να φοβάται την παρουσία των εργαζομένων και των μελών της, να καλεί την αστυνομία, τα ΜΑΤ, να ζητά εισαγγελείς για να την προστατέψουν από τους αντιπροσώπους της και τελικώς να βαφτίζει τους εργαζόμενους ως τραμπούκους και τους τραμπούκους ως εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ δεν είναι κάτι έξω από τα συνδικάτα, δεν είναι αυτοτελής οργάνωση έξω από τους εργαζόμενους. Είναι μέτωπο συνδικαλιστικών οργανώσεων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, σωματείων. Στην Καλαμάτα και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ εκφραζόταν μέσω δεκάδων εκλεγμένων αντιπρόσωπων από σωματεία όλης της χωράς και της Ζακύνθου. Στο ίδιο το ΔΣ της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις της ΔΑΣ έχουν 10 μέλη, 3 μέλη στην ΕΕ, αντίστοιχα σε όλα τα όργανα.
Το θετικό στην όλη διαδικασία ήταν ότι εκλεγμένοι συνδικαλιστές ,πραγματικοί εργαζόμενοι, τους γύρισαν την πλάτη ενημέρωναν εκπροσώπους των ταξικών συνδικάτων για τη νοθεία που πήγαινε να στηθεί και δήλωναν και αυτοί αηδιασμένοι από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, ακόμα και αν δεν είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα .

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτή τη μάχη και να αποφασίσουν να στηρίξουν την ταξική κατεύθυνση των συνδικάτων ως μοναδική διέξοδο στην εξαθλίωση την οποία βιώνουν
Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΌΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ
Από τη Διοίκηση