Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

8 ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ



Στις 8 Μάρτη 1857 οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης , απέργησαν διεκδικώντας ανθρώπινο ωράριο , καλύτερους μισθούς , καλύτερες συνθήκες εργασίας .

Η καθιέρωση της 8 Μάρτη ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του γυναικείου κινήματος ακριβώς γιατί αποτέλεσε  παράδειγμα για όλες τις γυναίκες στο πέρασμα των χρόνων, συνέβαλε στην οργάνωση των γυναικών στα συνδικάτα  και έδωσαν σκληρούς αγώνες για να κερδίσουν το δικαίωμα στην εργασία , στη μόρφωση , στη μητρότητα, στη ζωή.


Σήμερα, 162 χρόνια μετά, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, της πόλης και της υπαίθρου βιώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς,  την ανασφάλιστη εργασία,  την περικοπή των συντάξεων , την κατάργηση των ΣΣΕ , την εμπορευματοποίηση της Υγείας, το φόβο , την ανασφάλεια για το σήμερα, για το αύριο, για το μέλλον των παιδιών τους.

Μπροστά σε όλα αυτά που βιώνει η κάθε γυναίκα ένα δρόμο έχει, αυτό της συμμετοχής της στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, στην οργάνωση στο σωματείο της διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 Η ίδια η ιστορία αποδεικνύει ότι τίποτα δεν χαρίστηκε, μόνο ο συλλογικός αγώνας , η πάλη και η διεκδίκηση είναι αυτά που φέρνουν αποτέλεσμα .
 Από τη Διοίκηση