Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες,

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες  και στο έδαφος των μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στις επιχειρήσεις από τον κορονοϊό διαμορφώνεται μια άσχημη κατάσταση για τους εργαζομένους. Έχοντας τα χέρια λυμένα από τις Π.Ν.Π. της κυβέρνησης, οι εργοδότες ανακοινώνουν στους εργαζόμενους μονομερείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στα ωράρια, στις συμβάσεις. Προχωρούν σε απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και εκβιάζουν για απλήρωτες υπερωρίες.

Πολλά  από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από αυτή που αρχικά έλεγε η Κυβέρνηση, κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά με νέες δηλώσεις και με αποκορύφωμα  την Π.Ν.Π. του Βρούτση  για μείωση προσωπικού και μισθού κατά 50% έως τον Σεπτέμβρη.
Το ΔΣ του Ε.Κ.Ζ. θα επανέλθει αναλυτικά σε ενημέρωση των εργαζομένων για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στους χώρους εργασίας και που κυβέρνηση - εργοδοσία θέλουν να παραμείνουν και με το πέρας της πανδημίας.
Αυτή την ώρα όμως απαιτείται από τους εργαζόμενους να μην υποστείλουν τη σημαία των δικαιωμάτων τους "προσωρινά" όπως θέλει η κυβέρνηση να παρουσιάσει αλλά αντιθέτως να βρίσκονται σε επαγρύπνηση  γιατί κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να κρατήσει το στόμα κλειστό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο οτυ Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να απευθύνονται τόσο στο Ε.Κ.Ζ. και στα τηλέφωνα : 26950-42389 και 6932579240  όσο και στα σωματεία τους  ή μέσω του e-mail: ergatkz@yahoo.gr, για να ενημερώνονται για τα νέα μέτρα και για καταγγελίες παραβίασης των εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς τους.

ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ- ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .
Από τη Διοίκηση